Adrian Mutu a fost suspendat 9 luni

0
441
adrian-mutu

adrian-mutuAtacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost suspendat noua luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), dupa ce a fost depistat pozitiv cu sibutramina, a anuntat, luni, agentia Ansa.

 Adrian Mutu a fost audiat, luni, la tribunalul antidoping de la Roma de presedintele tribunalului Francesco Plotino si de procurorul federal al Comitetului Olimpic Italian (CONI), Ettore Tori.

Mutu a fost asistat de avocatii sai Antonio D’Avirro si Paolo Rodella si i-a avut ca martori-specialisti pe profesorul Alessandro Mugelli si doctorul Massimiliano Pieraccini. in schimb, nu a fost prezent niciun oficial de la Fiorentina.

CONI a anuntat, la 28 ianuarie 2010, ca atacantul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, a fost depistat pozitiv cu sibutramina in urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, dupa meciul cu Bari, din campionatul Italiei. A doua zi, CONI a precizat ca Mutu a fost pozitiv si la controlul antipoding facut dupa meciul cu Lazio, care a avut loc in 20 ianuarie, in Cupa Italiei, iar substanta interzisa a fost tot sibutramina.

Rodica, mama lui Mutu, a sustinut ca jucatorul a luat un medicament pentru slabit, pe care ea il uitase cand l-a vizitat in Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria ca ar fi continut sibutramina.

Strategia apararii lui Mutu s-a bazat pe faptul ca pe prospectul medicamentului nu figura sibutramina si pe faptul ca substanta nu imbunatateste performantele sportive. Totodata, avocatii romanului au incercat si au reusit sa convinga Procuratura antidoping ca Mutu nu este recidivist, deoarece precedentul caz in care fotbalistul a fost depistat pozitiv (cu cocaina), cel de pe vremea cand evolua la Chelsea, a aparut in urma unui control comandat de club si efectuat in afara competitiei. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here