Misiune economica in India, organizata de CCIB

0
649
ccib-sorin-dimitriu-india

ccib-sorin-dimitriu-indiaVineri, 20 ianuarie 2012, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Manimekalai Murugesan, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Indiei in Romania,

aflata la inceputul mandatului in tara noastra. In cadrul intalnirii, presedintele CCIB a subliniat ca, desi in prezent schimburile comerciale romano-indiene sunt modeste, exista un potential important in ceea ce priveste dezvoltarea relatiilor economice dintre cele doua tari. in context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a afirmat ca semnarea unor protocoale cu camere de comert din India in baza carora sa fie organizate forumuri economice si de investitii reprezinta un model utilizat cu succes de Camera bucuresteana in cadrul strategiei sale de relatii externe. De asemenea, in opinia presedintelui CCIB, o alta formula care poate conduce la majorarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari o costituie deschiderea unei reprezentante a CCIB in India, dublata de o expozitie permanenta cu produse romanesti. Prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a subliniat ca aceasta solutie si-a dovedit viabilitatea in Emiratele Arabe Unite, tara in care a fost deschisa prima reprezentanta a CCIB in anul 2011, in 2012 urmand a fi deschis inca un birou de reprezentare al Camerei bucurestene in R.P. Chineza, la Beijing.
Printre domeniile in care cele doua comunitati pot colabora, presedintele CCIB a evidentiat sectorul industrial, firmele din tara noastra putandu-se implica in modernizarea, retehnologizarea si cresterea capacitatilor de productie ale complexelor industriale construite de specialistii romani in India; industria de prelucrare a produselor agroalimentare; cercetarea (sectorul aeronautic, electrotehnic, nanotehnologii) si, nu in ultimul rand, zona universitara. in opinia Excelentei Sale Manimekalai Murugesan, pe langa domeniile prezentate de presedintele CCIB, exista potential de dezvoltare a relatiilor de colaborare romano-indiene si in sectoare precum constructia de nave si utilaje agricole, aviatia civila, mediu si energii regenerabile. In cadrul intrevederii, presedintele CCIB a subliniat ca, in prima jumatate a acestui an, Camera bucuresteana va organiza o misiune economica in India, in al carei program vor fi incluse forumuri de afaceri la Calcutta si Bombay, fara a exclude alte orase/zone in masura in care acolo sunt identificate interese ale companiilor romanesti, urmand ca, ulterior, firmele indiene sa poata valorifica oportunitatea de a prospecta piata romaneasca prin participarea la manifestarile expozitionale organizate de ROMEXPO SA.

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here