Gala Sindicatului producatorilor americani pe 2012: "The Artist", desemnat cel mai bun film

0
586
film_movie

film_movieLungmetrajul „The Artist”, de Michel Hazanavicius, a castigat premiul pentru cel mai bun film la gala Sindicatului producatorilor americani (PGA), care a avut loc sambata seara, la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles.

Recompensat recent cu trei premii Globul de Aur, „The Artist” se anunta a fi un concurent important in cursa pentru Oscaruri, pentru care nominalizarile vor fi anuntate marti. Cu Jean Dujardin in rolul principal, aceasta pelicula alb-negru se vrea a fi un omagiu adus filmelor mute hollywoodiene. La gala Sindicatului producatorilor americani, filmul lui Steven Spielberg „Aventurile lui Tintin: Secretul Unicornului/ The Adventures of Tintin” a primit titlul de cea mai buna animatie, in timp ce „Beats, Rhymes and Life: The Travels of a Tribe Called Quest” a primit premiul pentru cel mai bun documentar. In categoriile dedicate televiziunii, „The Amazing Race” al postului CBS, a castigat premiul pentru cel mai bun reality show, „The Colbert Report”, al postului Comedy Central, a castigat premiul pentru cel mai bun talk show/ program de divertisment, „American Masters” (PBS) – premiul pentru cel mai bun program TV de non-fictiune, „60 Minutes” (CBS) – premiul pentru cel mai bun program de stiri, „30 for 30” (ESPN) – premiul pentru cel mai bun program de sport, „Sesame Street” (PBS) – premiul pentru cel mai bun program dedicat copiilor.
Producatorii „Downton Abbey” (Masterpiece/PBS, Julian Fellowes, Nigel Marchant, Gareth Neame) au primit premiul pentru cea mai buna miniserie TV, in timp ce „Modern Family” (ABC) a primit premiul pentru cel mai bun serial TV – comedie, „Boardwalk Empire” (HBO) a primit titlul de cel mai bun serial de televiziune – drama, iar „30 Rock Presents Jack Donaghy, Executive Superhero” (NBC.com) a primit premiul pentru cea mai buna serie online.

Peste 75% din peliculele nominalizate in anii trecuti de PGA au fost nominalizate ulterior si la premiile Oscar, iar 14 din ultimii 21 de invingatori la trofeele PGA au primit in anii respectivi Oscarul pentru cel mai bun film al anului, asa cum s-a intamplat si in 2011, cand lungmetrajul britanic „Discursul regelui/ The King’s Speech” a fost recompensat de ambele asociatii americane. Acelasi lucru s-a intamplat si in 2010 („The Hurt Locker”), 2009 („Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”) si 2008 („Nu exista tara pentru batrani/ No Country for Old Men”). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here