A fost sfintita cea de-a sasea Biserica de Gheata de la Balea Lac

0
802
biserica-de-gheata-balea-lac

biserica-de-gheata-balea-lacSambata, 21 ianuarie, la Balea Lac, s-a desfasurat ceremonia de sfintire a celei de-a sasea Biserici de Gheata. Frumosul obiectiv, unicul de acest fel din aceasta parte a Europei, este ridicat in  imediata apropiere a Hotelului de Gheata si a “satelitului” acestuia,

  complexul de forma moleculara format din trei camere tip „iglu”, unite printr-un hol central cu aceeasi forma. Lucrarile de constructie la noua Biserica de Gheata au durat aproape trei saptamani. Slujba de sfintire a Bisericii de Gheata a fost oficiata de preotii  ortodocsi Ioan Chidu (Parohia Avrig 3), Mihaiu Resiga (preot pensionar- Avrig), Ovidiu Stroe (Parohia Avrig 1), pr. stefan Ioan Crisan si cantaretii Dan Santinel si Liviu Ursu (Biserica Greco-Catolica, Parohia Bradu), Protopopul evanghelic Dietrich Galter, Michael stefan Reger (Biserica Evanghelica, Parohia Carta) si Oscar Raicea (Biserica Romano-Catolica “Sfanta Treime” Sibiu). Numarul preotilor prezenti la festivitate a fost similar cu cel inregistrat anul trecut la acelasi eveniment, o parte dintre slujitorii bisericilor fiind deja participanti traditionali la sfintire.
De la eveniment nu au lipsit nici turistii, ce au umplut la capacitate maxima lacasul, chiar daca afara conditiile meteorologice au fost destul de grele (strat de zapada foarte consistent si vant puternic).Slujba de sfintire a Bisericii de Gheata a fost compusa din cateva parti distincte, reprezentantii cultelor prezenti oficiind, pe rand, serviciul religios potrivit si permis de randuielile si canoanele fiecarei biserici. Slujba a fost deschisa de reprezentantii Bisericii Romano- Catolice, dupa care au oficiat preotii bisericilor Evanghelice, Ortodoxe si Greco- Catolice. Cea mai mare parte a slujbelor au fost rostite in limba romana, dar au existat si pasaje sau rugaciuni spuse in limbile germana si maghiara.
La final, o parte dintre preotii prezenti au stropit cu apa sfintita lacasul de cult, si au binecuvantat toti participantii. (Ulterior slujbei de sfintire a Bisericii de Gheata, au fost stropite cu apa sfintita Hotelul de Gheata, “satelitul” acestuia si Cabana Balea Lac.)si in acest sezon, Biserica de Gheata de la Balea Lac respecta principiul ce a stat la baza construirii primului lacas de cult de acest fel, astfel ca se doreste a fi un promotor al ecumenismului, fiind deschisa , in mod gratuit, oricarui doritor, indiferent de religie sau orientare.

 

Adelina Grigoroiu

Hotel of Ice Balea Lac

Director de marketing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here