Misiune economica a CCIB in Israel

0
692

Miercuri, 16 martie 2011, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intrevedere cu Excelenta Sa Dan Ben Eliezer, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Israelului in Romania, si cu Yifat Inbar, prim secretar pentru afaceri economice si comerciale.

In prima parte a intalnirii, presedintele CCIB a prezentat principalele elemente ale strategiei de relatii externe a Camerei bucurestene. Deschiderea de reprezentante pe piete cu potential (Albania, Vietnam, China, Federatia Rusa), reprezinta o componenta a strategiei pentru promovarea oportunitatilor de afaceri. in context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a subliniat interesul Camerei bucurestene de a identifica un partener in Israel in vederea colaborarii pentru aceeasi formula.
In ceea ce priveste domeniile in care cele doua comunitati pot colabora, presedintele CCIB a evidentiat agricultura si industria de prelucrare a produselor agroalimentare, turismul balnear (atat proiecte de modernizare a unor capacitati existente, cat si proiecte greenfield), sanatatea, sectorul industrial (indeosebi aeronautica), cercetarea (nanotehnologii, materiale cu memorie) si, nu in ultimul rand, zona universitara (schimburi de studenti si profesori, conducerea unor doctorate in co-tutela, crearea unui MBA de catre o universitate din Israel in colaborare cu un partener din Romania). De asemenea, a fost subliniata posibilitatea cooperarii firmelor romanesti si israeliene pe terte piete. Pentru a identifica cat mai rapid modalitati concrete de a valorifica oportunitatile de afaceri existente, presedintele CCIB a anuntat organizarea in luna mai a acestui an a inca unei misiuni economice in Israel.
Excelenta Sa Dan Ben Eliezer a apreciat in mod deosebit proiectele CCIB si l-a asigurat pe presedintele Camerei bucurestene de intreg sprijinul Ambasadei in vederea dezvoltarii cooperarii cu mediul de afaceri si cu cel academic din Israel. O prima posibilitate de cooperare sugerata de Excelenta Sa o constituie punerea in practica a unui proiect-pilot in domeniul agro-alimentar, care sa asigure un transfer de bune practici de la ceea ce inseamna prelucrarea pamantului, utilizarea tehnologiilor, cercetare-dezvoltare si pana la prelucrarea produselor si desfacerea acestora. Potrivit ambasadorului Israelului, un astfel de proiect pilot a fost pus in practica cu succes in Thailanda. De asemenea, domnia sa a subliniat ca in domeniul energiei verzi si protectiei mediului exista numeroase oportunitati care pot fi exploatate.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here