In ce zone se gasesc cele mai ieftine chirii

0
536

www.imobiliare.ro prezinta, pe baza anunturilor inscrise in portal, o analiza referitoare la zonele in care se gasesc cele mai convenabile chirii in marile orase din tara. Chiriile pentru garsonierele din cartierele bucurestene pornesc de la 150 de euro/luna, in timp ce in Cluj-Napoca si Timisoara, cu aceeasi suma pot fi inchiriate garsoniere chiar si in zone semi-centrale.

In Brasov, preturile practicate sunt chiar mai mici, chiriile pentru garsoniere pornind de la 120 de euro/luna. In Constanta si Iasi, chiriile practicate la garsoniere incep de la 140 de euro/luna. “Pe fondul prelungirii crizei imobiliare, tot mai multi proprietari au preferat sa isi inchirieze apartamentele ceea ce a determinat o crestere a numarului de oferte si implicit scaderea preturilor. Nici volumul cererii nu exceleaza in aceasta perioada. in comparatie cu inceputul toamnei trecute, chiriile sunt cu pana la 12% mai mici. Cele mai mari diferente exista la garsonierele din Constanta (-11,9%) si Timisoara (-8,9%), dar si la apartamentele cu doua (-7,2%) si trei camere (-8,3%) din Cluj-Napoca”, explica Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro

Bucuresti
In prezent, chiria unei garsoniere in zone precum Rahova, Militari sau Berceni porneste de la 150 de euro/luna. Pe de alta parte, pot fi gasite apartamente cu doua camere la preturi incepand de la 200-220 de euro/luna in zone precum 13 Septembrie, stefan cel Mare, Mihai Bravu, Crangasi sau Drumul Taberei. Chiriile in cazul apartamentelor cu trei camere pornesc de la 250 de euro/luna in Berceni, Colentina sau Camil Ressu.
Brasov
In Brasov, cu 120 euro/luna pot fi inchiriate garsoniere mobilate si utilate in cartierele Tractorul sau Bartolomeu. in aceasta perioada, preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 150 de euro/luna in zonele Florilor, Racadau, Grivitei sau in apropierea Spitalului Judetean, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 200 de euro/luna in 13 Decembrie sau Tractorul.
Cluj-Napoca
In Floresti sau Horea, de exemplu, pot fi inchiriate garsoniere cu 150 de euro/luna. in aceasta perioada, preturile apartamentelor cu doua camere pornesc de la 170 de euro/luna in Andrei Muresanu sau Floresti, iar cele ale apartamentelor cu trei camere de la 270 de euro/luna in zonele Buna Ziua, Zorilor sau Manastur.
Constanta
In zonele CET sau Energia, pretul cerut pentru inchirierea unei garsoniere mobilate, in stare buna porneste de la 140 de euro/luna. in acelasi timp, pentru un apartament cu doua camere, pretul chiriei porneste de la 170-180 de euro/luna, astfel de oferte pot fi gasite cu precadere in zonele Boema, Tomis Nord sau Tabacarie. Apartamentele cu trei camere pot fi inchiriate cu 250 de euro/luna, zonele cu cele mai multe oferte pe piata fiind Far, Tomis II, Tomis Nord sau Dacia.
Iasi
In Iasi pot fi gasite garsoniere la preturi care pornesc de la 140 de euro/luna in Tatarasi sau Podu Ros. In Tatarasi pretul de inchiriere al apartamentelor noi cu doua camere porneste de la 230 de euro/luna, in cazul apartamentelor cu trei camere, pretul solicitat de proprietari se situeaza in jurul sumei de 280-300 de euro/luna.
Timisoara
In zona Matei Basarb sau Balcescu, pretul cerut pentru inchirierea unei garsoniere mobilate, in stare buna, porneste de la 140 de euro/luna. in acelasi timp, pentru un apartament cu doua camere, pretul chiriei porneste de la 170-180 de euro/luna, astfel de proprietati pot fi gasite in Take Ionescu, Aradului sau la Centrul Bancar. Pentru un apartament cu trei camere, chiria porneste de la 220-250 de euro/luna in Dacia sau Bucovina. Chirii la preturi bune pot fi gasite si in Circumvalatiunii, Girocului, Lipovei sau sagului.

Despre imobiliare.ro: Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 21 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here