Oprescu va aplica metoda daneza pentru spitalele si pistele de biciclisti din Bucuresti

0
894
sorin, oprescu, imprumut, primarie, capitala

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, isi doreste sa preia modelul danez privind gestionarea retelei de unitati medicale si pe cel privind transformarea bicicletei, ca varianta de transport, in element esential al planificarii urbane, reise dintr-un comunicat al PMB.

Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Oprescu, aflat in vizita oficiala la Copenhaga, s-a intalnit, vineri, cu omologul sau din capitala Danemarcei, Frank Jensen, anunta Mediafax.

Cu acest prilej, primarul general al Capitalei a reiterat intentia municipalitatii bucurestene de a realiza cat mai multe parteneriate publice private, „pentru ca acestea reprezinta, in acest moment, unul dintre cele mai importante motoare de dezvoltare urbana”, edilul dorind in acest sens ca cele doua municipalitati sa stabileasca relatii bilaterale prin care expertii din Bucuresti si Copenhaga sa colaboreze pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructura, planificarea traficului si mediu.

„Avem nevoie de experienta orasului Copenhaga in ceea ce priveste infrastructura rutiera, si ma refer mai ales la planificarea traficului. Este cunoscut ca in Danemarca exista o traditie veche in ceea ce priveste mersul pe bicicleta, insa Copenhaga a transformat aceasta varianta de transport intr-un element esential al planificarii urbane. De aceea, consider ca sunteti cei mai in masura sa acordati Bucurestiului expertiza de care are nevoie in aceasta directie. Nu in ultimul rand, dorim sa cooperam cu Copenhaga in cadrul organizatiei C40-Green Growth Network, crestere verde care presupune investitii in tehnologii si infrastructura eficiente din punct de vedere al resurselor si eficace din punct de vedere al protectiei mediului”, a spus Oprescu, citat in comunicat.

Primarul Bucurestiului a adaugat ca un aspect important in relatiile de colaborare dintre cele doua capitale il reprezinta sprijinul pe care Copenhaga il poate acorda in consultanta si construirea unor incineratoare de deseuri.

La randul sau, primarul din Copenhaga si-a exprimat disponibilitatea unei cooperari apropiate intre cele doua municipalitati, se mai arata in comunicatul PMB.

„Va asigur ca suntem deschisi spre o colaborare stransa si directa intre municipalitatile noastre. Expertii si specialistii bucuresteni sunt bineveniti la Copenhaga, unde pot obtine expertiza necesara pentru dezvoltarea de proiecte importante pentru oras”, a spus Frank Jensen.

Tot vineri, Sorin Oprescu s-a intalnit cu presedintele Consiliului Regional al capitalei Danemarcei, Vibeke Storm Rasmussen, cu care a discutat despre posibilitatea incheierii unui acord de cooperare intre Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si Asociatia Spitalelor din Regiunea Copenhaga, in vederea dezvoltarii unui sistem nou de gestiune a retelei de unitati medicale.

Potrivit PMB, Regiunea Copenhaga gestioneaza cel mai mare sistem de sanatate din Danemarca si furnizeaza servicii de sanatate pentru 1,7 milioane de locuitori, sistemul cuprinzand noua spitale cu 40.000 de angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here