Mii de credinciosi au participat la o procesiune pe strazile Iasiului

0
591
preoti-biserica

preoti-bisericaAproximativ 6.000 de credinciosi avand lumanari in maini au participat duminica seara la o procesiune pe strazile Iasiului, racla cu moastele Sf. Cuvioase Parascheva si cele ale Sf. Maxim Marturisitorul fiind scoasa din curtea Mitropoliei si purtata de preoti pe o distanta de cativa kilometri.

 Procesiunea a inceput la ora 19.00, cand racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si cele ale Sfantului Maxim Marturisitorul a fost scoasa din curtea Mitropoliei, fiind apoi purtata pe umeri de mai multi preoti, pe traseul Catedrala Mitropolitana – strada Sfantul Andrei – strada Palat. Pelerinajul, intitulat „Calea Sfintilor”, a continuat pe bulevardul stefan cel Mare, cele doua moaste fiind depuse in jurul orei 20.30 pe esplanada Catedralei Mitropolitane. Participantii au purtat lumanari aprinse in maini, la procesiune participand aproximativ o suta de preoti, intre care IPS Teofan, mitropolit al Moldovei si Bucovinei.

Cateva sute de jandarmi au fost mobilizati in centrul orasului, pentru a preintampina producerea unor eventuale incidente in timpul procesiunii religioase. Pe parcursul actiunii nu au fost inregistrate incidente.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Iasi, Mihai Cojocariu, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca pana la ora 21.00 trecusera deja pe la racla cu sfintele moaste aproximativ 20.000 de credinciosi, varful de pelerini inregistrandu-se duminica la pranz.

„Cozile au fost de cateva sute de metri mai tot timpul, dar dupa-amiaza s-au scurtat. Seara, dupa pelerinaj, lumea s-a asezat din nou la coada”, a afirmat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Iasi.

El a mai spus ca, in zilele urmatoare, numai din localitatea Voluntari, judetul Ilfov, sunt asteptati sa vina la Iasi peste 1.500 de oameni.

„Oamenii din Voluntari vor veni la Iasi cu 40 de autobuze. Acestea vor fi parcate la marginea orasului, de unde oamenii vor strabate pe jos drumul spre Mitropolie. Nu am permis accesul autobuzelor in centru pentru ca am fi blocat traficul in intregime”, a adaugat Mihai Cojocariu.

Mai multe grupuri de credinciosi au ajuns deja la Iasi din mai multe colturi ale tarii, Mitropolia Moldovei si Bucovinei facand apel la enoriasi pentru cazarea acestora. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here