MAE: Ambasadorul Romaniei a participat la receptia de la Casa Alba

0
540
casa-alba

casa-albaMAE a dezmintit sambata informatiile conform carora ambasadorul Romaniei in SUA, Adrian Vierita, nu ar fi fost lasat sa intre marti la o petrecere organizata la Casa Alba la care fusese invitat.

 „Ambasadorul Romaniei la Washington a participat la acea petrecere, marti”, a precizat MAE.

Ambasadorul roman la Washington s-a numarat printre diplomatii care nu au putut participa la o receptie organizata de Casa Alba, desi fusesera invitati, a declarat ambasadorul pakistanez in SUA, Hussain Haqqani, relateaza postul de televiziune Dawn, in pagina electronica.

Computerul Casei Albe a amestecat numele si datele de nastere a aproximativ 30 de ambasadori, determinand personalul care se ocupa de securitate sa le ceara diplomatilor respectivi sa astepte pana la corectarea datelor, a explicat Haqqani.

„Ambasadorul roman si cu mine am decis ca, devreme ce era un eveniment de scurta durata si probabil s-ar fi incheiat inainte ca datele sa fie triate, mai bine mergem acasa”, a adaugat el.

Marti, intr-un salon de protocol al Casei Albe, presedintele Barack Obama si sotia sa Michelle au fost gazdele unei receptii anuale, la care corpul diplomatic este in general bine reprezentat.

Dar mai multor ambasadori li s-a interzis accesul la eveniment din cauza ca numele si datele de nastere nu erau inregistrate corect in sistemul informatic utilizat de Secret Service, insarcinat cu protectia presedintelui si personalitatillor publice. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here