Metropolitan Life a acordat educatie financiara pentru 2.000 de elevi prin programul “Schimbam vieti”

0
759

Peste 2.000 de elevi de clasa I si a II-a au invatat sa economiseasca si sa adopte obiceiuri sanatoase pentru ei si familiile lor in cadrul programului educational “Schimbam vieti”, derulat in aproape 60 de scoli din 10 orase de Junior Achievement (JA) Romania si Metropolitan Life, parte a grupului MetLife.

Conform activitatii de recapitulare desfasurata la clasa, peste 70% dintre elevi au inteles ca munca si rezultatele ei sunt importante pentru succesul unei activitati, iar peste 68% au invatat care sunt avantajele economisirii cu ajutorul exercitiilor din program. Copiii au lucrat impreuna cu invatatorii si cu 60 de consultanti voluntari Metropolitan Life, experimentand situatii din viata reala care sa-i ajute sa ia decizii informate pe viitor.

“Educatia financiara este esentiala si poate fundamenta, de la varste fragede, cunostinte financiare care sprijina romanii sa ia decizii informate pentru viitorul lor si al familiei lor. De aceea, sustinem programul „Schimbam Vieti” dezvoltat de Junior Achievement in Romania si ne bucuram ca am avut oportunitatea sa lucram cu peste 2.000 de copii din clasele primare in exercitii ce le-au dezvoltat personalitatea si i-au ajutat sa isi insuseasca principiile financiare primare ce pun bazele intelegerii activitatii economice. Rezultatele ne arata ca astfel contribuim la educatia copiilor si ii sustinem sa devina independenti financiar in viitor”, a declarat Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life.

Programul “Schimbam vieti” a avut ca scop incurajarea elevilor sa-si foloseasca imaginatia si sa caute solutii pentru diverse situatii din viata de zi cu zi, ajutandu-i sa-si insuseasca, de la varste fragede, abilitati si cunostinte despre economie si servicii financiare de baza, ce contribuie la o viata mai buna: mai protejata, mai putin stresanta si mai productiva.

“Specificul learning by doing al programului m-a ajutat sa ajung la fiecare copil in parte, sa formez si sa verific capacitati lingvistice si logico-matematice, aptitudini interpersonale si abilitati artistice si creative. La finalul primelor activitati, am constatat ca nu a existat vreun copil care sa nu fi invatat ceva util, aplicabil din aceasta experienta educativa, iar acesta este un castig enorm”, a spus Alina Buduleanu, profesor pentru invatamantul primar la Școala Gimnaziala Nr. 29 din Galati.

in Romania, programul “Schimbam vieti” s-a derulat in perioada aprilie-mai in 60 de scoli din Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Timisoara si reprezinta continuarea parteneriatului dintre JA si Metropolitan Life, inceput in 2014.

La nivel global, programul a fost lansat in 2014 si a fost derulat in Grecia, Turcia, Polonia, Spania, Portugalia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Egipt, Irlanda, Liban si Rusia, urmand sa fie implementat in alte 11 tari din cadrul grupului MetLife din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Pentru implicare si sprijin oferit comunitatii in cadrul programului “Ne jucam, invatam, crestem sanatos” dezvoltat impreuna cu Junior Achievement in 2014, Metropolitan Life a primit de curand premiul pentru “cea mai buna campanie de responsabilitate sociala in asigurari”. Premiul a fost oferit de UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania) la Conferinta Asiguratorilor. in cadrul acestui program, peste 1.500 de elevi s-au implicat alaturi de invatatori si consultantii voluntari ai companiei in activitatile desfasurate la clasa pe teme de dezvoltare personala si cultivare a unor obiceiuri sanatoase de la o varsta frageda.

Pentru contributia adusa procesului educational pe parcursul anului scolar 2014 – 2015, Metropolitan Life a primit premiul “Investitor in educatie” la Gala JA Investeste in Educatie – Business Hall of Fame

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here