Meterologii au prelungit codul portocaliu: Circulatie intrerupta pe 37 de drumuri nationale si 80 judetene. Peste 1.300 de oameni au fost salvati de viscol. 16 curse de pe Otopeni si Baneasa, anulate

0
693
zapada-viscol-cod-portocaliu

zapada-viscol-cod-portocaliuDin cauza ninsorii si a viscolului circulatia rutiera este intrerupta pe 37 de drumuri nationale si 80 de drumuri judetene, cele mai importante rute blocate fiind A1 Bucuresti – Pitesti si A2 Bucuresti – Lehliu. Premierul Emil Boc a anuntat ca se va prelungi codul portocaliu si dupa ora 18:00, din cauza conditiilor meteo dificile.

Codul portocaliu va fi prelungit joi si dupa ora 18.00, deoarece conditiile meteorologice vor continua sa fie dificile, a anuntat premierul Emil Boc.

El a precizat ca alerta va fi mentinuta in unele judetele, precum Calarasi, Braila, Galati si Tulcea.

„si dupa ora 18.00 se va mentine codul portocaliu. Nu se opreste viscolul in intreaga tara dupa ora 18.00, asa cum era anuntat initial, deci ramanem in situatie de urgenta”, a spus Boc.

Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor au aratat ca misiunile de interventie sunt indeplinite cu mare dificultate din cauza vantului puternic si au exemplificat situatia prin faptul ca, in unele zone, a putut fi asigurata asistenta pentru 54 oameni, aflati pe o distanta de 200 metri, doar intr-un interval de 4-5 ore.

Ministerul Educatiei: in 364 de unitati de invatamant din 19 judete nu se tin cursuri din cauza vremii

Potrivit informatiilor transmite de inspectoratele scolare judetene pana la ora 10.00, in 364 de unitati de invatamant preuniversitar din 19 judete nu se sustin joi cursuri, din cauza conditiilor meteorologice.

Astfel, in judetul Calarasi au fost inchise toate cele 105 unitati de invatamant, in judetul Gorj cursurile au fost suspendate in 55 de unitati, in Dolj – 35, in Buzau – 28, in Prahova – 23, in Ilfov si Ialomita – cate 21, in Constanta – 17, in Arges – 16, in Dambovita – 14, in Bistrita Nasaud – noua, in Galati si Vrancea – cate cinci, in Braila – patru, in Harghita – doua, in Mehedinti, Valcea, Vaslui si Covasna – cate o unitate.

MAI: in 480 de localitati a fost afectata alimentarea cu energie electrica

Zeci de drumuri nationale si judetene, precum si o cale ferata au fost blocate din cauza zapezii, in 480 de localitati a fost afectata alimentarea cu energie electrica, peste 1.300 de oameni au fost salvati de viscol, informeaza, joi, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

De miercuri, incepand cu ora 5.00, pana joi, ora 5.00, in urma caderilor masive de zapada sau viscol au fost afectate 545 localitati din 21 de judete, iar alte 45 de localitati sunt izolate.

Circulatie intrerupta pe 37 de drumuri nationale si 80 de drumuri judetene

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca din informatiile primite de la dispeceratele de politie pana la ora 8.45, circulatia rutiera era intrerupta din cauza zapezii si a viscolului pe 37 de drumuri nationale si 80 de drumuri judetene. Cele mai importante drumuri nationale cu traficul intrerupt sunt: A1 Bucuresti – Pitesti; A2 Bucuresti – Lehliu; DN2(E85) Voluntari – Buzau; s-a intrerupt si Buzau – Ramnicu Sarat”, precizeaza sursa citata.

Drumurile intrerupte sunt: DN1D Urziceni – Albesti-Paleologu; DN22 Ramnicu Sarat – Braila; DN2C Costesti – Slobozia; DN2M Focsani- Odobesti; -DN23B Maicanesti – Ciorasti; DN2N Bogza – Caiata – Dumbraveni; se va inchide si tronsonul Dumbraveni – Dumitresti – Jitia.

De asemenea, blocate sunt si DN5B Giurgiu – Ghimpati; DN3 Calarasi – Bucuresti; DN3A Lehliu Gara – Fetesti; DN21 Calarasi – Slobozia; DN3B Calarasi – Fetesti; DN31 Calarasi – Manastirea.

DN3 Bucuresti – Fundulea este intrerupt, dar se va inchide si catre Lehliu.

intrerupte sunt DN4 Bucuresti – Budesti; DN71 Ulmi – Baldana; DN2A Slobozia – Urziceni; DN2B Buzau – Faurei.

S-a inchis DN1 Otopeni – Tancabesti si DN1A Bucuresti – Buftea – Ploiesti in zona Cocani.

in judetul Ilfov sunt probleme pe DN Centura Bucuresti, traficul fiind intrerupt in mai multe puncte.

in judetul Dambovita s-au produs blocaje pe DN72 Targoviste – Gaesti si DN7 Costestii din Deal – Matasaru.

in judetul Galati s-a intrerupt traficul pe DN24D Galati – Barlad.

in judetul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog.

Pe DN73 Campulung – Brasov a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Politia rutiera recomanda conducatorilor auto sa se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurga si sa-si pregateasca autovehiculul pentru drum (plinul de combustibil, lopata, sac cu nisip etc.).

saisprezece curse de pe aeroporturile Otopeni si Baneasa au fost anulate

„Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu sunt deschise operarii, traficul aerian desfasurandu-se, insa, in conditii meteo exceptionale de vant in rafale, ninsoare si vizibilitate redusa”, se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Treisprezece curse care urmau sa opereze de pe Aeroportul Henri Coanda au fost anulate, respectiv:

Turkish Airlines 1047/1048 Istanbul – Bucuresti – Istanbul;

Lufthansa 1656/1657 Munchen – Bucuresti – Munchen;

Czech Airlines 804/805 Praga – Bucuresti – Praga;

Lufthansa 1422/1423 Frankfurt – Bucuresti – Frankfurt;

KLM 1379/1372 Amsterdam – Bucuresti – Amsterdam;

Tarom 730 Sibiu – Bucuresti;

Tarom 726 Targu-Mures – Bucuresti;

Tarom 610 Timisoara – Bucuresti;

Tarom 650 Cluj – Bucuresti,

Tarom 710 Iasi – Bucuresti,

Tarom 810 Suceava – Bucuresti;

Tarom 620 Baia Mare – Bucuresti;

Tarom 630 Oradea – Bucuresti.

De asemenea, pe Aeroportul Baneasa au fost anulate cursele

German Wings 8716/8717 Bucuresti – Berlin,

German Wings 794/795 Bucuresti – Koln Bonn si

WizzAir 3185/3186 Valencia – Bucuresti – Valencia.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se realizeaza permanent deszapezirea pe piste, platforme si cai de rulare, pentru desfasurarea in siguranta a operatiunilor aeriene, precum si deszapezirea drumurilor de acces si de incinta, a precizat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here