Cauza decesului lui Emil Hossu: Actorul a facut infarct, era cardiac cronic

0
928
deces-emil-hossu

deces-emil-hossuActorul Emil Hossu a facut infarct, era cardiac cronic, probabil ca nu au fost simptome, intrucat analizele si investigatii ar fi pus in evidenta suferinta grava, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul INML „Mina Minovici”, Dan Dermengiu.

„Este vorba de tromboza coronariana acuta cu obstructia completa a coronarei stangi chiar la origine, survenita pe fondul unei ateromatoze coronariene avansate si favorizata de prezenta unei anomalii coronariene congenitale la nivelul LAD (artera descendenta anterioara)”, a spus directorul Institutului National de Medicina Legala (INML).

Actorul Emil Hossu a decedat miercuri seara, medicii SMURD neputand sa-l resusciteze dupa intrarea in stop cardio-respirator.

Echipajul SMURD a fost solicitat la Teatrul Nottara din Bucuresti in jurul orei 18.30. Medicii l-au gasit pe actor in stop cardio-respirator si au inceput manevrele de resuscitare, care insa nu au reusit. Decesul a fost declarat la 19.13.

BIOGRAFIE: Emil Hossu – o cariera dedicata filmului si teatrului romanesc

Actorul Emil Hossu, care a decedat miercuri seara, la varsta de 70 de ani, si-a dedicat viata filmului si teatrului romanesc, fiind iubit de public in special datorita simtului fin al umorului si modestiei sale.

Emil Hossu s-a nascut pe 24 noiembrie 1941, la Ocna Sibiului, dar declara presei „Sunt maramuresean dupa mama, salajean dupa tata, dar stau in Bucuresti de foarte multa vreme”.

intrucat tatal sau era diplomat, pe 23 august 1945, toata familia sa a fost deportata intr-un lagar in Germania, unde a ramas timp de an si trei luni. Dupa ce au scapat din lagar, parintii s-au intors in Romania. Casa, o fabrica de ata si masina le fusesera confiscate. in 1948, pentru ca fusese diplomat in perioada lui Ion Antonescu, tatal lui Emil Hossu a fost trimis la munca fortata la Canalul Dunare-Marea Neagra, de unde a revenit dupa 6 luni. La numai 17 ani, Emil Hossu si-a pierdut tatal, bolnav de cancer.

Pentru ca nu avea „origine sanatoasa”, Emil Hossu a reusit sa intre la Academia de Teatru si Film abia din a treia incercare.

Emil Hossu este cunoscut in special datorita carierei sale cinematografice, insa primele sale roluri retribuite au fost la teatrul radiofonic. De asemenea, el a fost actor al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Printre filmele in care a jucat Emil Hossu se numara: „Triunghiul Mortii (1999), „Une mère comme on n’en fait plus” (1997), „Punctul zero” (1996), „Straniul paradis” (1995), „Cel mai iubit dintre pamanteni” (1993), „Liceenii in alerta” (1993), „Oglinda” (1993), „Balanta” (1992), „Harababura” (1990), „Un Studio in cautarea unei vedete” (1988), „Sa-ti vorbesc despre mine” (1987), „Cale libera” (1986), „Totul se plateste” (1986), „Noi, cei din linia intai” (1985), „Secretul lui Nemesis” (1985), „Vara sentimentala” (1985), „Eroii n-au varsta” (1984), „Secretul lui Bachus” (1984), „Sosesc pasarile calatoare” (1984), „Convoiul” (1981), „Buna seara, Irina” (1980), „Iarna bobocilor” (1977), „Regasirea” (1977), „Toamna bobocilor” (1975), „Aventurile lui Babusca” (1973), „Simpaticul domn R” (1969) etc.

El a fost cunoscut si pentru rolurile din spectacole de teatru, printre care se numara: „Aniversarea”, „Blocati in dormitor”, „Capul de Ratoi”, „Clipe de viata”, „De trei ori dragoste”, „Doamna nevazuta”, „Doi pe o banca”, „in piata Vladimir”, „Miciuna din mine”, „Nu vorbiti cu actorii”, „O familie traznita”, „Omul cu martoaga”, „Omul hazardului”, „Special sange”. De asemenea, Emil Hossu a jucat in numeroase spectacole de teatru radiofonic.

A fost casatorit cu actrita Catrinel Dumitrescu. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here