Medvedev il invita pe presedintele interimar al Poloniei la Moscova, la 9 mai

0
395
medvedev-polonia

medvedev-poloniaPresedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a invitat duminica pe presedintele polonez interimar, Bronislaw Komorowski, la Moscova, la 9 mai, pentru a sarbatori 65 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste, a anuntat purtatorul de cuvant al lui Komorowski, Jerzy Smolinski.Komorowski „a acceptat invitatia si se va deplasa la Moscova”, a precizat Smolinski, citat de agentia PAP.

 

Presedintele Camerei inferioare a Parlamentului polonez, Bronislaw Komorowski, a preluat atributiile de presedinte interimar dupa moartea presedintelui Lech Kaczynski in accidentul aviatic din Smolensk, in vestul Rusiei.

Presedintele defunct fusese invitat la Moscova la ceremoniile organizate la 9 mai in Piata Rosie, dar nu anuntase oficial daca accepta aceasta invitatie.

El urma sa-si anunte decizia dupa vizita efectuata la 10 aprilie la Katin pentru comemorarea a 70 de ani de la masacrarea a 22.000 de ofiteri polonezi de catre politia lui Stalin. Avionul sau s-a prabusit la aterizare in apropiere de Smolensk.

Pentru prima oara dupa 1945, militarii polonezi au fost invitati la defilarea care marcheaza la Moscova aniversarea victoriei, alaturi de militari francezi, britanici si americani.

Fostul lider comunist polonez, generalul Wojciech Jaruzelski, a fost invitat de asemenea de presedintele rus.

Catastrofa de la Smolensk a dus la o consolidare a relatiilor polono-ruse, dificile pana in prezent.

Presedintele Dmitri Medvedev a asistat la funeraliile lui Lech Kaczynski la Cracovia, unde s-a deplasat cu avionul, in pofida paralizarii traficului aerian in Europa. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here