Personalul bugetar ar trebui redus cu 100.000 de posturi, dar e nevoie de vointa politica

0
486
concediere

concediereCheltuielile de personal ar trebui reduse in 2010 cu echivalentul a 100.000 de posturi, dar disponibilizarile de o asemenea anvergura necesita o mare vointa politica, a declarat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, care nu exclude ca si in acest an sa se apeleze la concedii fara plata.

 „Trebuie o vointa politica foarte mare (pentru disponibilizarile din sectorul public, n.r.) care nu s-a intrunit inca. Ajustarea este foarte mare (…) si ministrul Finantelor s-a referit ca ar trebui sa plece 1000.000 de oameni. Probabil ca stie ce spune, si stie ce spune. (…) Sunt si alte variante, una dintre ele concediul fara plata. Este greu sa dai acum 100.000 de oameni afara, din unele locuri chiar nu se poate”, a afirmat Croitoru la emisiunea „Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de Pro TV.

El a aratat ca aparatul administrativ a crescut de la 800.000 de la 1,4 milioane, cu o accelerare a angajarii in perioada 2004-2008, ceea ce a dus la o supraincarcare in sectorul public.

„Despre concediul fara plata, dupa cum se acumuleaza datele in buget, nu exclud aceasta posibilate si in acest an”, a mai spus Croitoru. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here