Medicii de familie nu renunta la protest. Nu semneaza noile contracte, ci doar depun dosarele

0
608
manusi-chirurgicale

manusi-chirurgicaleReprezentantii medicilor de familie precizeaza ca nu s-a pus problema semnarii noilor contracte, ci a disponibilitatii de a facilita procesul de contractare dupa ce vor incheia protestul, in sensul de a depune dosarele fara cererea de contractare sau cu cererea nesemnata, pentru a evita aglomeratia.

„In niciun caz nu s-a pus problema semnarii contractelor. S-a pus problema sa ne manifestam disponibilitatea de a facilita procesul de contractare dupa incheierea protestului, in sensul de a depune dosarele fara cererea de contractare sau cu cererea nesemnata, pentru a evita aglomeratia de la casele de asigurari”, se arata intr-un comunicat de presa transmis, joi, agentiei MEDIAFAX de Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie, semnat de presedintii celor doua organizatii profesionale, Rodica Tanasescu si Doina Mihaila.

Potrivit acestora, nu se pune problema ca medicii de familie sa renunte la un protest care dureaza de zile intregi fara nicio rezolvare.

„Medicii de familie nu renunta la protest si nu vor semna actele aditionale la noul contract cadru pe 2011-2012. Toate solicitarile anuntate dupa intalnirea cu Ministrul Sanatatii si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) raman valabile. incepand de astazi, 9 iunie, ne-am manifestat disponibilitatea de a recomanda colegilor sa depuna doar mapele de contractare. Acest lucru nu inseamna ca vom semna actele aditionale sau contractele. Mapele contin doar actele necesare contractarii serviciilor si prin depunerea lor ne aratam disponibilitatea solutionarii conflictului, insa nu renuntam la protest. Reiteram cele afirmate ieri, ca incepand de saptamana viitoare, marti 14 iunie, toate serviciile oferite pacientilor in cabinetele medicilor de familie vor fi taxate”, sustin cele doua organizatii profesionale.

Presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, a declarat joi dimineata ca medicii de familie au decis sa semneze noile contracte de servicii cu casele de asigurari de care apartin, iar de joi vor depune actele pentru contractare.

Presedintele Patronatului Medicilor de Familie a spus ca negocierile privind prevederile noilor acte normative vor continua in perioada urmatoare si spera ca vor fi gasite solutii.

Mihaila a precizat ca medicii de familie au decis sa semneze contractele pe 2011 pentru ca pacientii nu au nicio vina. „Le multumim pentru ca ne-au fost alaturi”, a mai spus Doina Mihaila. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here