Marsh preia JLT (Jardine Lloyd Thompson Group). Valoarea tranzacției este de 5,6 miliarde USD

0
1123

Marsh & McLennan Companies, Inc. (NYSE: MMC), companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane a anunțat că a ajuns la un acord pentru preluarea Jardine Lloyd Thompson Group plc (JLT), important furnizor de consultanță în asigurări, reasigurări, beneficii pentru angajați, brokeraj și servicii conexe.

Tranzacția a fost aprobată de Consiliile de Administrație ale fiecăreia dintre cele două companii. Deținătorii acțiunilor JLT vor primi 19,15 lire sterline/acțiune. Valoarea acțiunilor tranzacționate este  5,6 miliarde USD în timp ce valoarea estimată a companiei achiziționate este de 6,4 miliarde USD. Tranzacția va fi finanțată printr-o combinație de numerar și instrumente de finanțare.

“Pentru clienții noștri, pentru colegi dar și pentru acționari, preluarea JLT aduce argumente convingătoare pentru serviciile pe care le oferim. Complementaritatea companiilor noastre creează o platformă în vederea furnizării unor servicii excepționale clienților și deschide noi oportunități pentru colegii noștri. Îi cunosc și îi apreciez pe Dominic Burke și echipa sa de management atât din perioada în care am activat ca underwriter cât și de când sunt parte a echipei MMC.Sunt convins că, urmare a acestei tranzacții, am devenit o companie cu o mai mare dinamică și mult mai puternică” a declarant Dan Glaser, Președinte și CEO al MMC.

Odată cu finalizarea preluării, Dominic Burke, CEO al Grupului JLT se va alătura MMC în calitate de Vice Chairman și va deveni membru al Comitetului Executiv al MMC.

Dominic Burke afirmă: „Sunt mândru de realizările JLT care se datorează colegilor, culturii și angajamentului ferm în fața clienților noștri. MMC a fost dintotdeauna unul dintre cei mai respectați competitori ai noștri și sunt convins că, împreună, suntem un grup care va reprezenta un adevărat reper pentru industria de profil”.

JLT a fost înființat în 1997, atunci când Jardine Insurance Brokers plc, companie formată în urmă cu mai bine de 50 de ani, a fuzionat cu Lloyd Thompson Group plc. În prezent, compania deține operațiuni în 40 de țări. Activitatea JLT este mult mai dezvoltată în Marea Britanie și Australia dar și în economiile emergente din Asia și America de Sud.

JLT furnizează consultanță de risc și brokeraj de asigurări în energie, minerit, sănătate, construcții, industria aerospațială, maritimă,  dar acoperă și liniile financiare, risc politic și credit comercial. JLT Re furnizează companiilor de asigurare analize de risc și soluții de transfer în reasigurare. În același timp, echipa dedicată beneficiilor pentru angajați din cadrul JLT activează zona consultanței și administrării pensiilor private, asigurărilor de viață și a programelor de wellness pentru angajați.

Rațiune strategică

Preluarea JLT accelerează strategia MMC de a-și întări poziția globală în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane. Dezvoltarea organică a JLT precum și evoluția în regiuni atractive și cu potențial vor spori capacitatea MMC de a accelera creșterea și dezvoltarea produselor existente.

Termeni financiari

Potrivit termenilor tranzacției, MMC va achiziționa toate acțiunile JLT pentru o sumă de 19,15 lire sterline/acțiune. Prețul de referință pentru o acțiune este reprezentat de valoarea de 14.32 lire sterline/acțiune consemnat la finalul zilei de 17 septembrie 2018 la care s-a adăugat o primă de 33,7%.

Anticipăm că valoarea costurilor pentru convergența celor două grupuri se va cifra la 250 milioane USD, în următorii 3 ani.  Costurile de integrare totale ale JLT se vor apropia de valoarea de 375 milioane USD.

În plus, ne așteptăm ca tranzacția să genereze plus valoare pentru EPS (Earnings per share)  ajustat și, potrivit estimărilor, va produce o rată internă de rentabilitate de două cifre. Pe baza unei analize GAAP (Generally Accepted Accounting Principles)  a EPS, anticipăm că efectele tranzacției vor fi ușor diluate în 2019  și neutre pentru EPS conform GAAP, în 2020.

Detaliile  tranzacției

Pentru a  finaliza tranzacția și a corespunde de finanțare prevăzute în Takeover Code din Regatul Unit, MMC a angajat o finanțare de la Goldman Sachs. Sub rezerva primirii aprobărilor antitrust și de reglementare dar și a aprobării acționarilor JLT, este de așteptat ca tranzacția să se încheie în primăvara anului 2019. MMC a primit angajamente irevocabile de la cel mai mare dintre acționarii JLT, Jardine Matheson Holdings și din partea directorilor JLT. Valoarea cumulată a acțiunilor pentru care s-au primit aceste angajamente reprezintă în total 40,5% din acțiunile JLT.

Consultanți

Goldman Sachs a activat în calitate de consilier financiar, în timp ce Slaughter and May and Wachtell, Lipton, Rosen & Katz a fost consultant juridic pentru MMC.  Pentru JLT, consulier financiar a fost J.P. Morgan Chase iar Clifford Chance Rogers & Wells a fost consultant juridic.

 

 

 

 

Despre Marsh & McLennan Companies

 

Marsh & McLennan (NYSE: MMC) este lider global în domeniul serviciilor profesioniste de management de risc, strategie și resurse umane. Compania are aproape 65.000 de angajați care consiliază clienți din peste 130 de țări. Cu venituri anuale de peste 14 miliarde USD, Marsh&McLennan își sprijină clienții să evolueze într-un mediu dinamic și complex, prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează. Marsh acordă consultanță în domeniul brokerajului de asigurări și al soluțiilor inovative de management al riscului. Guy Carpenter  dezvoltă strategii cu privire la riscuri avansate, reasigurări  și capital. Acestea sprijină clienții să se dezvolte în mod profitabil și să fructifice oportunitățile. Mercer furnizează consultanță și soluții fundamentate pe tehnologie care sprijină organizațiile să răspundă nevoilor forței de muncă în permanentă schimbare.  Oliver Wyman este consultant strategic, economic și de imagine pentru clienți atât din domeniul privat cât și din sectorul public.

Despre Marsh

Marsh este lider global în brokerajul de asigurări și în dezvoltarea de soluții inovative de management al riscului. Cei peste 30.000 de colegi din Marsh acordă consultanță companiilor de toate dimensiunile din peste 130 de țări. Marsh este parte a Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane. Cu venituri anuale de peste 14 miliarde USD și peste 65.000 de colegi la nivel global, MMC își sprijină clienții să evolueze prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează. Alături de Marsh, MMC este compania mamă a Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman.

Urmăriți Marsh pe Twitter @MarshGlobal; LinkedIn; Facebook; și YouTube sau abonați-vă la BRINK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here