Instant Factoring, prima platformă fintech romanească, a câștigat marile premii din cadrul Central European Start-up Awards (CESA) România la categoriile: Cel mai bun start-up al anului Cel mai bun start-up fintech

0
1355

București, 20 septembrie 2018 – Instant Factoring, prima platformă fintech de online factoring din România, a câștigat premiul cel mare și premiul dedicat industriei fintech în finala Central European Start-up Awards România 2018: Cel mai bun start-up al anului și Cel mai bun start-up fintech.

 

Finala și gala de premiere au avut loc seara trecută în cadrul Impact Hub București. Următoarea etapă de concurs este cea regională, pentru Europa Centrală și de Est, va avea loc pe 24 octombrie, la Varșovia, iar Instant Factoring este start-up-ul care va reprezenta România.

 

Central European Start-up Awards este una dintre cele mai importante competiții din regiune dedicate start-up-urilor, având ca țări participante: Austria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia și Ungaria. Competiția acordă recunoaștere, celebrează și conectează rețeaua start-up-urilor din Europa Centrală și de Est. Pe lângă faptul că are o desfășurare regională, evenimentul are și o componentă cross-sectorial, aducând împreună start-up-urile și investitorii.

 

Concursul are 14 categorii, se desfășoară în trei etape, una locală pentru fiecare dintre cele zece țări participante, una regională și cea finală care are loc la nivel global. Etapa globală, Global Startup Awards, va fi prezentă în peste 60 de țări pe 3 continente și se va desfășura la finalul anului 2018 în China.

 

Potrivit organizatorilor, se consideră start-up o companie care are o vechime pe piață de până la 5 ani și care folosește preponderent tehnologia sau software-ul pentru produsele sau serviciile sale. Compania poate face parte din orice industrie atât timp cât produsul sau serviciul principal se bazează pe software sau hardware.

 

Suntem extrem de fericiti de câștigarea acestui concurs. Ne arată că eforturile noastre de a contribui la crearea unui mediu de afaceri sănatos și sustenabil în România, prin acordarea de finanțare in maxim 24 de ore companiilor mici, au un ecou pozitiv ce ne încurajează să luptăm mai departe.”, a declarat Elisa Rusu, CEO si Co-Founder Instant Factoring.

 

Instant Factoring s-a lansat pe piață în urmă cu 6 luni și în acest timp scurt a finanțat peste 50 de companii mici românești, procesând pana în prezent peste 1000 de facturi cu o valoare de peste 1,2 milioane euro.

 

Platforma digitală de micro-factoring a dezvoltat cel mai simplu și rapid flux de finanțare a facturilor din România. Prin crearea unui cont în platforma instantfactoring.com, proces ce durează 3 minute, clientul își încarcă factura sau facturile (în format .pdf sau .jpeg) aflate în termenul de plată, și în două ore primeste răspunsul pozitiv sau negativ asupra finanțării. În caz pozitiv, banii sunt virați în contul său în 24 de ore. Se finanțează cu preponderență facturi de până la 15.000 lei, contra unui comision mediu lunar de 3% din valoarea totală a facturii.

 

 

 

 

Despre InstantFactoring.com

Instant Factoring este prima companie fintech de factoring din România dedicată companiilor și membru al Asociației Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, compania își asumă misiunea de a sprijini dezvoltarea micilor companii prin soluții de finanțare rapidă și facilă, cu ajutorul tehnologiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here