Mandat international emis de Interpol pentru fondatorul WikiLeaks

0
594
lupa-continent

lupa-continentInterpolul a emis marti un mandat de arestare international pe numele lui Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, cautat de justitia suedeza intr-o ancheta pentru viol si agresiune sexuala. Un purtator de cuvant al Interpol a confirmat publicarea pe site-ul institutiei a unui aviz de cautare pentru Assange.

 

„Solicitarea de mandat de arestare in scopul extradarii” a fost primita la 20 noiembrie din partea Suediei si este distribuita catre toate cele 188 de tari membre.

Julian Assange a sesizat marti Curtea Suprema suedeza, pentru a contesta mandatul emis pe numele sau. in data de 18 noiembrie, justitia suedeza a emis un mandat de arestare pentru Assange, in vederea interogarii „pentru banuieli rezonabile de viol, agresiune sexuala si coercitie”, in cazul unor fapte petrecute in luna august.

Avocatul fondatorului WikiLeaks a contestat decizia, insa aceasta a fost confirmata in apel, singura modalitate de contestare fiind sesizarea Curtii Supreme.

Site-ul WikiLeaks, specializat in dezvaluirea de documente secrete, a inceput duminica sa publice un set de 251.000 de documente diplomatice americane, declansand critici la Washington si punand mai multe guverne in situatii incomode. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here