Bucurestiul petrece de 1 Decembrie in stil romanesc, cu fasole, muzica de fanfara si parade

0
718
fasole-ciolan

fasole-ciolanBucurestiul petrece de 1 Decembrie in stil romanesc, cu fasole si costita sau carnati, tuica fiarta, muzica de fanfara si parade, evenimentul principal fiind Parada militara organizata anual de Ziua Nationala pe sub Arcul de Triumf. Cele mai multe primarii de sector au renuntat in acest an la manifestarile dedicate

 Zilei Nationale a Romaniei din cauza lipsei de fonduri, doar Primariile sectoarelor 2 si 6 pastrand traditia petrecerilor in stil romanesc si invitand bucurestenii la fasole cu costita sau cu carnati si la tuica fiarta.

Sectorul 2 al Capitalei s-a pregatit de sarbatoare cu meniu ostasesc, dar si cu defilari in acordurile fanfarei militare.

Manifestarile incep la ora 12.00, in fata Centrului Administrativ al Sectorului 2, din apropierea Parcului Obor, cu salutul garzii de onoare, ridicarea drapelului si intonarea Imnului de Stat al Romaniei. Momentul va fi marcat si prin eliberarea unor porumbei, in acordurile „Odei Bucuriei”.

Bucurestenii vor putea asista si la defilarea plutoanelor Politiei Comunitare a Sectorului 2 si ale altor detasamente, in acordurile fanfarei militare, dar si la un program demonstrativ de interventie si arte martiale.

Participantii vor putea apoi sa se prinda in „Hora Unirii”, alaturi de primarul Neculai Ontanu si invitatii la aceste manifestari.

Traditionalul meniu ostasesc, servit de mai multi ani in Sectorul 2 al Capitalei, va fi pastrat si in acest an. Primaria Sectorului 2 a pregatit 13.000 de portii de fasole cu costita afumata si 725 de litri de tuica fiarta, care vor fi servite atat in parcurile Obor, Circului, Florilor, Plumbuita, Floreasca, Lunca Florilor, Motodrom si Tei, cat si la Gara de Est, Piata Vatra Luminoasa, gradinitele din strazile Nicolae Apostol si Peris, sediul Politiei Comunitare din strada Paroseni si Complexul Miramar din bulevardul Chisinau.

si Sectorul 6 s-a pregatit de sarbatoare cu parada militara, muzica de fanfara si 4.000 de portii de fasole cu carnati.

Locurile alese de Primaria Sectorului 6 pentru manifestarile de Ziua Nationala a Romaniei sunt parcurile Drumul Taberei si Crangasi.

Pe langa manifestarile pregatite pentru bucuresteni, reprezentantii Primariei Sectorului 6 participa la Parada militara de la Arcul de Triumf si la ceremonialele militare si religioase de depuneri de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol.

Tot de 1 Decembrie, Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 al Capitalei devine „Orasul de iarna”, unde timp de o luna vor fi organizate concerte, spectacole pentru copii si concursuri cu premii.

Celelalte patru sectoare ale Capitalei au anuntat ca in acest an nu vor organiza manifestari pentru Ziua Nationala a Romaniei, din cauza lipsei de fonduri.

Primaria Sectorului 1 nu a pregatit in acest an evenimente pentru Ziua Nationala, reprezentantii institutiei spunand ca sprijina manifestarile si Parada militara de la Arcul de Triumf.

Nici Primaria Sectorului 4 nu va organiza, in acest an, niciun eveniment special de Ziua Nationala.

seful biroului de presa al Primariei Sectorului 4, Cristina Popa, a precizat ca singura manifestare este depunerea de coroane de flori la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, din fata Palatului Copiilor, inaugurat in 25 octombrie.

Evenimentele de 1 Decembrie vor lipsi si in Sectorul 5, seful Biroului de presa al Primariei Sectorului 5, Bogdan Tamas, spunand ca decizia a fost luata in contextul economic actual.

Ca in fiecare an, bucurestenii pot asista la traditionala Parada militara pe sub Arcul de Triumf.

Aproximativ 1.500 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf, acompaniati de muzica de fanfara, iar traseul defilarii va fi survolat de elicoptere si avioane. in bloc de defilare vor urma detasamentele de tehnica militara.

Parada de la Bucuresti va incepe cu depuneri de coroane de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol si la Monumentul inchinat Eroilor militari romani cazuti la datorie, amplasat in fata Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului.

Manifestarile vor fi incheiate de militari din Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul”, care se vor retrage cu torte pe traseul Palatul Cercului Militar National – Bulevardul Regina Elisabeta – Piata Operei – Pod Cotroceni – Bulevardul Geniului – Bulevardul Vasile Milea – Bulevardul Timisoara.

Peste 1.300 de politisti, jandarmi si pompieri vor asigura ordinea si siguranta la Parada militara si la celelalte manifestari organizate in Capitala.

in timpul Paradei militare va fi restrictionat traficul rutier pe soseaua Kiseleff, strada Alexandru Constantinescu, Bulevardul Maresal Averescu si Bulevardul Constantin Prezan. (Sursa: Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here