Mai multe tari isi consolideaza securitatea, dupa anuntul mortii lui Osama ben Laden

0
763
soldati-uniforma

soldati-uniformaJaponia va consolida securitatea bazelor sale militare pentru a se pregati de eventuale represalii dupa anuntul privind moartea liderului Al-Qaida, Osama ben Laden, a anuntat luni ministrul Apararii, Toshimi Kitazawa, citat de agentia de presa Jiji.

Londra a ordonat ambasadelor sale din lume sa isi revizuiasca dispozitivele de securitate, a anuntat luni seful diplomatiei britanice William Hague, cerand „mai multa vigilenta”.

„Trebuie sa avem in vedere ca acest lucru nu pune capat vigilentei contra Al-Qaida si organizatiilor afiliate. in fapt, este posibil sa avem elemente Al-Qaida care vor incerca sa arate, in saptamanile care vin, ca sunt inca active, cum este, in realitate, cazul unora dintre ele. in consecinta, am cerut, in aceasta dimineata (luni), ambasadelor noastre sa isi revizuiasca dizpozitivul de securitate, pentru ca vigilenta sa fie consolidata”, a declarat Hague, pentru postul de radio BBC 4.

Presedintele american, Barack Obama, a anuntat, duminica seara, ca Osama ben Laden, responsabil pentru moartea a aproape 3.000 de persoane in atentatele din 11 septembrie 2001, a fost ucis in Pakistan, in urma unei operatiuni a fortelor americane. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here