Explozie pe platforma de la Petromidia. Trei persoane au fost rănite

0
809
petromidia-explozie

petromidia-explozieO explozie s-a produs duminica seara pe platforma de la Petromidia Navodari, in urma incidentului trei persoane fiind ranite usor. Incidentul s-a produs in urma fisurarii unei conducte sub presiune, in timpul unor probe.

Accidentul de pe platforma Petromidia s-a produs din cauza fisurarii unei conducte in timpul probelor de presiune la un reactor, iar in urma incidentului unul dintre muncitori a suferit rani superficiale la maini, de la aburul evacuat, si ceilalti doi au contuzii minore, starea lor fiind buna.

Reprezentantii societatii Rompetrol au declarat, duminica seara, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca rafinaria Petromidia este inchisa in aceasta perioada, pana in data de 1 noiembrie, pentru efectuarea unor lucrari de revizie la instalatii.

Duminica dupa-amiaza, in jurul orelor 17.00, in timp ce se faceau probe de presiune la un reactor HDV de 20 de atmosfere, una dintre conducte a cedat si s-a fisurat, iar aburul evacuat a ranit trei dintre muncitorii care executau probele, au precizat reprezentantii societatii Rompetrol.
Dintre cei trei muncitori, unul a suferit rani superficiale la ambele brate, iar ceilalti s-au ales cu contuzii minore. Toti trei au fost transportati cu ambulantele la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, pentru a fi supusi unor controale de specialitate.

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) din Constanta, Marian Becheanu, a declarat ca cei trei sunt angajati ai societatii TMUCB, o firma subcontractoare de pe platforma Petromidia.

Becheanu a precizat ca la fata locului au fost trimisi deja inspectori ai institutiei care cerceteaza cazul, impreuna cu o comisie din partea societatii Petromidia.

Primele informatii furnizate de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, al judetului Constanta, aratau ca pe platforma Petromidia a avut loc o explozie urmata de un incendiu, pentru stingerea caruia au intervenit imediat pompierii civili de pe platforma, fara sa fie nevoie de interventia pompierilor militari.

Ulterior, reprezentantii societatii Rompetrol au spus ca nu a fost vorba de un incendiu, ci de o fisurare a unei conducte sub presiune, in timpul unor probe.

intr-un comunicat de presa transmis duminica seara, reprezentantii Rompetrol precizeaza ca in perioada 20 septembrie – 1 noiembrie activitatea si instalatiile Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals sunt oprite pentru realizarea lucrarilor aferente reviziei generale programate la cinci ani.

in cadrul acesteia se vor realiza lucrari de control nedistructiv, reparatii, teste de presiune la 600 de utilaje si 2.000 de conducte, care vor fi ulterior autorizate in acord cu reglementarile nationale si internationale in vigoare.

in acelasi timp, se vor integra in instalatiile celor doua companii peste 400 de echipamente si dispozitive noi, mai precizeaza sursa citata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here