Lucian Bute: Sunt pregatit sa lupt acasa la Froch

0
602
manusa-de-box

manusa-de-boxCampionul mondial al versiunii IBF, Lucian Bute, a declarat ca este pregatit sa lupte acasa la britanicul Carl Froch, care a fost desemnat challenger obligatoriu al pugilistului roman, el fiind convins ca un meci la Nottingham ii va da o energie suplimentara, informeaza boxinginsider.com.

„Cred ca la toata experienta pe care o am acum, este timpul ca eu sa lupt departe de casa si stiu ca nu va fi usor. insa cred ca am experienta din punct de vedere psihologic, dar si puterea sa administrez totul. Va fi ceva special pentru mine. stiu cum este sa lupti in fata a 15.000 de oameni, iar adversarul sa aiba doar 100 de fani in public. Acum, daca voi merge la Nottingham, vor fi 15.000 de fani impotriva mea si doar 100 de partea mea, astfel ca voi simti cum este sa lupti departe de casa. imbratisez ideea de a lupta pe terenul adversarului. Acest lucru imi va da energie, voi fi mai agresiv, voi fi solid si intentionez sa obtin un rezultat important departe de casa, iar acest lucru imi va face bine”, a spus Bute.

Lucian Bute a afirmat ca Froch este un boxer puternic si un bun incasator.

„Dupa cum toata lumea stie, el este un tip mare. Este puternic si are o barbie rezistenta. Nu face prea des pasul inapoi, ii place sa puna presiune pe adversarul sau tot timpul. Cred ca daca cineva sta drept in fata lui, s-ar putea sa aiba probleme mari si trebuie sa te astepti la asa ceva. Este curajos si are o vointa puternica de a castiga. Cred ca va fi un meci mare”, a completat Bute.

Intrebat daca s-a gandit sa urce in categorie, Bute a raspuns: „Mi-ar placea sa stau cat mai mult la supermijlocie, sa ma bat cu toata lumea, sa unific centurile si apoi sa urc in categorie”.

Antrenorul lui Bute, Stephane Larouche, este convins ca cei mai puternici adversari pentru Bute sunt insa cei de la supermijlocie, iar o urcare in categorie nu este recomandata pentru moment.

„Cred ca Lucian va urca in categorie, dar pentru a se intampla asta doua lucruri trebuie sa se petreaca: in primul rand Lucian va implini 32 de ani saptamana viitoare, iar cand ai 32 de ani si urci in categorie, nu vei mai putea cobori niciodata. Daca Lucian avea 25 sau 26 de ani, as fi fost de acord sa oscileze intre cele doua categorii, pentru ca nu ar fi fost o problema pentru el la experienta pe care o avem. Dar la varsta pe care Lucian o are nu ar fi o idee prea buna. Iar al doilea motiv este ca Ward, Kessler si Froch sunt inca la aceasta categorie. De ce ar urca in categorie cand adversarii mari si meciurile mari sunt aici?”

Pugilistul roman s-a aratat inca placut surprins de modul in care a fost primit de presa din Romania dupa meciul castigat in fata jamaicanului Glen Johnson, la finalul anului 2011.

„Poate faptul ca m-am luptat cu Glen Johnson a facut ca pentru prima data sa fiu asteptat in Romania de atat de multa presa. A fost cel mai mare numar de reprezentanti ai presei la aeroport si mi-a facut placere sa discut cu ei. Am petrecut foarte mult timp cu ei, am avut multe conferinte de presa, aparitii in emisiuni TV, asa ca a fost foarte frumos in Romania. Am petrecut si ceva timp cu familia mea, iar apoi am revenit la Montreal, unde am fost numit cel mai popular sportiv al anului 2011. A fost un an foarte bun pentru mine, in care am avut trei lupte, exact ceea ce mi-am propus”, a subliniat Bute.

La inceputul lunii februarie, britanicul Carl Froch a fost desemnat de IBF challenger obligatoriu la titlul mondial la categoria supermijlocie detinut de Lucian Bute

Lucian Bute l-a invins pe jamaicanul Glen Johnson in 12 reprize si si-a aparat cu succes centura mondiala pentru a noua oara consecutiv, in 6 noiembrie 2011, in cadrul unei gale la Quebec. Bute are 30 de victorii la profesionisti, din care 24 prin KO si nicio infrangere. (mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here