Pentru recastigarea spiritului civic Ungureanu cere servicii voluntare de interventie la nivel local. Cum comentezi?

0
645
sat-inzapezit

sat-inzapezitPremierul Ungureanu a cerut MAI sa initieze cat mai multe proiecte noi pentru atragerea fondurilor europene si a atentionat ca este necesar ca la nivel local sa fie constituite servicii voluntare de interventie in cazuri de urgenta, pentru recastigarea unui spirit civic „diminuat” de anii anteriori.

Prezent la sedinta de bilant a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), premierul a amintit ca a preluat mandatul de prim-ministru in plin cod portocaliu de ninsoare, un „botez sever” si un examen pe care a putut sa il depaseasca obtinand „o nota buna” inclusiv datorita eforturilor IGSU, si a asigurat ca apreciaza faptul ca angajatii acestei institutii isi indeplinesc misiunea in pofida greutatilor financiare si a lipsei de dotari.

„Cunosc lipsa dotarilor tehnice si stiu ca de multe ori aceasta lipsta este suplinita de felul in care incercati sa va onorati misiunea. Fiti convinsi, asa cum sunt si eu, ca in primul moment cand vom putea oferi ceea ce aveti nevoie, o vom face”, a spus Ungureanu.

El a cerut insa ministrului Administratiei si Internelor (MAI), Gabriel Berca, prezent la eveniment, sa se asigure ca vor fi initiate cat mai multe proiecte noi pentru atragerea fondurilor europene si sa fie imbunatite protocoalele de colaborare cu celelalte institutii implicate in activitati apropiate IGSU, aratand totodata ca este necesar ca si la nivel local sa fie constituite serviciile voluntare de interventie in cazuri de urgenta.

„Trebuie sa incurajam constituirea de servicii voluntare la nivelul comunitatilor locale, trebuie sa generam spiritul de comunitate, sa ne recastigam reflexul de a avea grija nu doar de ceea ce ne apartine direct, ci si de vecinul nostru, de cel pe care-l salutam pe strada, de tot ce inseamna comunitate, manifestand in felul acesta un spirit civic pe care anii trecuti il diminueaza”, a spus Ungureanu.

In urma cu aproximativ doua saptamani, aflat in zonele inzapezite din judetele Buzau si Vrancea, seful Guvernului s-a declarat nemultumit de faptul ca militarii deszapezesc drumurile, in timp ce localnicii „stau in casa la caldura”.

In discursul sustinut la IGSU, premierul a felicitat SMURD, aratand ca a remarcat aprecierea populatiei pentru activitatea acestei structuri, si a afirmat ca spera ca SMURD sa acopere cat mai curand intreaga tara, pentru integrarea completa a operatiunilor de urgenta.

Ungureanu a anuntat recent ca analizeaza foarte serios varianta reorganizarii centrelor de reactie rapida in situatii de urgenta sub o singura autoritate, aratand ca este „adversarul disiparii” acestor centre. (Mediafax)
Sursa foto: Arhivafoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here