Proiectul care prevede ca infractiunile de omor nu se prescriu, a fost adoptat de deputatii pe articole

0
742
justitie-judecata-lege

justitie-judecata-legeCamera Deputatilor a adoptat pe articole, proiectul de modificare a Codului Penal in sensul ca infractiunile de omor sa nu se prescrie, votul final fiind amanat. Reprezentantul Guvernului, dar si deputatii minoritatilor nationale,

UDMR si PDL au anuntat ca sustin aceasta prevedere, aratand ca in mai multe tari infractiunile de omor sunt imprescriptibile.

Deputatul minoritatilor nationale Ovidiu Gant a aratat ca dreptul la viata are valoarea suprema si ca este bine ca legea protejeaza viata. „Multe dintre state, cum sunt Germania, Austria, Danemarca, SUA au aceasta prevedere a imprescriptibilitatii infractiunilor de omor”, a spus Gant, adaugand ca aceasta prevedere trebuie sa se aplice si la executarea pedepselor, nu numai la condamnare.Deputatul PDL Sever Voinescu a spus si el ca dreptul la viata este inalienabil si ca Romania era printre putinele tari din UE care aplicau prescriptibilitatea la infractiunile contra pacii si omenirii.

„Si grupul UDMR sustine ca infractiunile de omor si genocid sa nu se prescrie”, a adaugat liderul grupului UDMR Mate Andras. Dupa ce a fost dezbatut pe articole, proiectul nu a mai fost supus la vot final. Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect de lege.

Comisia Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, luni, modificarea Codului Penal, stabilind ca infractiunile de omor sa nu fie prescrise. Presedintele Comisie juridice, Daniel Buda, a precizat, dupa sedinta comisiei, ca modificarea Codului Penal sub aspectul imprescribilitatii infractiunii de omor este foarte importanta. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here