Locul obtinut de Paula Seling si Ovi la Eurovision – o victorie obtinuta dupa o tensiune extraordinara

0
653
paula-selling-si-ovi

paula-selling-si-oviManagerul Paulei Seling, Paul Nanca, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX ca rezultatul obtinut de aceasta si Ovi, clasati pe locul al treilea in finala Eurovision, ce a avut loc sambata seara la Oslo, este o victorie care a fost primita ca atare de cei doi muzicieni, dupa o tensiune extraordinara.

 

Paula Seling si Ovi si-au sarbatorit succesul, prin care au adus Romania pe locul al treilea in competitia Eurovision – performanta care a mai fost inregistrata o singura data, in 2005, de Luminita Anghel si Sistem -, printr-o petrecere in noaptea de sambata spre duminica.

„A fost o tensiune extraordinara in timpul anuntarii rezultatelor. Dincolo de jocurile politice sau de prietenie, primele trei piese clasate aduc un aer proaspat”, a declarat Paul Nanca, aflat la Oslo, adaugand ca, daca Romania ar fi o tara ca Germania, castigatoarea editiei de anul acesta a Eurovision, lucrurile ar putea sta altfel.

„Locul obtinut in contextul actual mi se pare o victorie si a fost primita ca atare de Paula si Ovi”, a mai spus Nanca, directorul Fundatiei Culturale Phoenix.

De asemenea, managerul Paulei Seling a spus ca aceasta va colabora in continuare cu Ovidiu Cernauteanu (Ovi), stabilit de mai multi ani in Norvegia. Astfel, cei doi muzicieni au in lucru un album care va cuprinde piese semnate de amandoi si urmeaza sa sustina impreuna concerte in Romania si in strainatate.

„Au o prezenta artistica, atat din punct de vedere componistic, cat si al prestatiei scenice, complementara”, a apreciat Paul Nanca.

Concursul Eurovision a fost castigat anul acesta de Germania, reprezentata de tanara cantareata Lena, in varsta de 19 ani, cu melodia „Satellite”, care a acumulat 246 de puncte. Locul al doilea a fost ocupat de reprezentantii Turciei – maNga – cu piesa „We Could Be The Same” (170 de puncte).

Romania, reprezentata la Oslo de Paula Seling si Ovi, cu piesa „Playing With Fire”, a obtinut un total de 162 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Republica Moldova, 10 puncte – Spania, Suedia, Norvegia si Portugalia si 8 puncte – Danemarca, Marea Britanie, Cipru si Israel.

Romania a acordat 12 puncte reprezentantilor Danemarcei, 10 puncte celor din Republica Moldova si 8 puncte reprezentantilor Turciei.

Anul trecut, Romania a fost reprezentata in competitie de Elena Gheorghe, care a participat cu piesa „The Balkan Girls”, ce s-a clasat pe locul al 19-lea in concurs. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here