Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, audiat la DNA pentru luare de mita

0
652
bani_in_mana

bani_in_manaLiderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, este subiectul unei investigatii in curs a Directiei Nationale Anticoruptie. Acesta a fost dus la DNA pentru a fi audiat. Anchetatorii anticoruptie l-ar fi prins in flagrant delict pe Marius Petcu in timp ce primea mita cateva zeci de mii de euro,

potrivit unor surse oficiale.Marius Petcu a fost dus la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat, sursele citate precizand ca mass-media urmeaza sa fie informata cu privire la acest subiect.

Pe de alta parte, in 16 februarie, Agentia Nationala de Integritate informa ca 15 lideri sindicali sunt vizati in verificarile sale, printre acestia fiind si Marius Petcu.

Petcu declara atunci ca Agentia Nationala de Integritate vizeaza incitarea membrilor de sindicat, pentru pierderea increderii, toti cei verificati fiind „contururi clare ale unora nu foarte comozi”.

„Ei au vizat mai mult intrarea membrilor nostri de sindicat, pentru a ne pierde credibilitatea in fata acestora. Eu sunt cu declaratia la vedere, pot justifica totul, tot ce este in aceste declaratii reprezinta munca de o viata a mea si a familiei mele”, spunea Petcu.

Marius Petcu a scris in declaratia de avere din 1 noiembrie 2010 ca este coproprietar al unui teren agricol de 52.700 de metri patrati din judetul Teleorman, el avand o treime din acesta prin mostenire. De asemenea, Petcu a cumparat alte trei terenuri, din care doua intravilan, in judetul Ilfov si in Bucuresti, si unul agricol, in Snagov, iar sotia sa, Claudia Petcu, este coproprietar al unui teren intravilan in Ilfov.

Presedintele CNSLR-Fratia si-a construit o casa de vacanta in judetul Ilfov si una de locuit in Bucuresti, sotia sa detinand si ea un apartament de 40 de metri patrati in Capitala.

Petcu a mai declarat ca are o masina Toyota, o motocicleta Honda si un ATV SYM, dar si „bunuri diverse si ceasuri” in valoare de 10.000 de euro, precum si tablouri si icoane de 10.000 de euro.

Liderul sindical a mai notat in declaratia de avere ca are pe numele sau zece conturi si depozite bancare, dintre care trei in euro – in valoare totala de aproape 59.000 si restul in lei – de peste 418.000. Unul dintre acestea reprezinta un fond de asigurare de viata in valoare de aproape 15.000 de lei, cel mai mare dintre conturi avand un sold de peste 220.000 de lei, la acesta avand acces si sotia sa.

Sotia lui Marius Petcu are zece conturi si depozite bancare, din care un fond de asigurari de viata – de peste 10.000 de lei, doua conturi in euro – de peste 100.000, unul in dolari – de peste 10.000 si sase in lei – de aproximativ 270.000.

Petcu a mai trecut in declaratia de avere o datorie de 180.000 de euro la PSV Company S.A., scadenta in 2022.

El a aratat ca a avut un salariu anual de aproape 130.000 de lei in calitate de presedinte al Federatiei Sanitas, aproape 87.000 de lei la CNSLR-Fratia, 8.700 de lei ca presedinte al IESS, peste 82.000 de lei ca presedinte de onoare al OAMMR, peste 14.000 de lei ca membru al consiliului administrativ la Sind Romania si peste 35.000 de lei ca membru in consiliul administrativ la Realitatea Media.

De asemenea, sotia sa a castigat intr-un an peste 82.000 de lei in calitate de secretar general al Federatiei Sanitas si peste 5.500 de lei ca vicepresedinte al CNSLR-Fratia.

Petcu a mai avut castiguri de aproape 150.000 de lei cu doua proiecte finantate din fonduri europene, pentru cele doua sindicate pe care le conduce. Sotia sa a incasat si ea peste 61.000 de lei printr-un proiect cu finantare europeana pentru Federatia Sanitas.

Marius Petcu este presedintele CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, presedinte de onoare al Ordinului Asistentilor Medicali si al Institutului „Constantin Noica” si administratorul SC Sind Tour Trading SRL Bucuresti.

Liderul sindical este asociat in societatile Renamed Medical Service II SRL, Renamed Nefrodial SRL, Renamed Dialcare si Renamed Nefrodiamed, toate cu sediul in Craiova, potrivit declaratiei sale de interese.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here