In Romania s-ar putea descoperi noi zacaminte de petrol

0
716
petrol

petrolRomania are potential in privinta descoperirii de noi zacaminte de petrol, intrucat pana in prezent explorarile au fost realizate doar la adancimi mici, potrivit firmei britanice Zeta Petroleum.”in mod sigur mai este petrol in Romania,

deoarece Romania nu a fost explorata cum trebuie, ci doar la suprafata, nu in profunzime”, a declarat joi directorul pentru Romania al Zeta Petroleum, Bogdan Popescu, prezent la un seminar pe tema explorarilor petroliere.

El a precizat ca eventualele noi descoperiri de zacaminte petroliere vor fi mici comparativ cu cele existente in statele care detin marile rezerve de petrol, dar la nivelul productiei si consumului de petrol din Romania ar putea fi considerare semnificative.

Zeta Petroleum este o firma creata in 2005 in Marea Britanie si se ocupa cu explorarea si productia de petrol si gaze naturale, in special in Europa de Est. in Romania firma are proiecte aflate in diverse stadii, de explorare, evaluare sau dezvoltare.

Popescu a adaugat ca se asteapta la o scadere a pretului barilului de petrol, ca urmare a evenimentelor din Libia, la 100-110 dolari pe baril.

Cel mai important producaror de petrol din Romania este OMV Petrom (SNP). OMV Petrom exploateaza in Romania rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here