Severin, fluierat de colegi in Parlamentul European. Va sta in spatele salii de plen, intre Becali si Vadim Tudor

0
622
negatie-dezaprobare

negatie-dezaprobareMai multi europarlamentari au fluierat, miercuri, in plenul PE, in semn de protest fata de refuzul lui Adrian Severin de a demisiona, acesta din urma luand loc si asistand la sedinta de pe ultimul rand din sala.Odata cu excluderea din grupul S&D, Severin si-a pierdut locul pe care il ocupa

in spatiul rezervat acestuia si a primit fotoliul cu numarul 778. Aflat in partea din spate a salii, destinata europarlamentarilor neafiliati, fotoliul pe care va sta Adrian Severin se afla intre cel al lui George Becali (777) si cel al lui Corneliu Vadim Tudor (779). in total, in PE sunt 856 de fotolii numerotate.

Severin si-a pierdut – cel putin temporar- si biroul pe care il ocupa in Parlamentul European. Acesta a fost sigilat si se afla sub paza permanenta, conform unor surse din Parlamentul European.

Scandalul generat de informatiile publicate de Sunday Times au fost subiectul unei declaratii, miercuri dupa-amiaza, la inceperea sesiunii plenare a PE. Presedintele Jerzy Buzek a facut o declaratie pe aceasta tema iar mai multi europarlamentari au fluierat in semn de protest fata de refuzul lui Adrian Severin de a demisiona.

„Au fost din pacate si fluieraturi in momentul in care presedintele (presedintele PE – n.r.) s-a referit la cel de-al treilea europarlamentar care a refuzat sa demisioneze. Astfel de gesturi sunt frecvente atunci cand europarlamentarii doresc sa protesteze fata de o anumita situatie”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Catalin Ivan, seful Delegatiei PSD din PE.

Ivan a mai spus ca excluderea lui Severin este clara, fiind aprobata in unanimitate de toti membrii S&D.

Informatia despre fluieraturile la adresa lui Severin a fost confirmata si de europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu, acesta declarand pentru MEDIAFAX ca a auzit sunetele venind dinspre grupul socialistilor si democratilor din PE. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here