Leul continua sa prinda putere: cursul, la 4,3 lei pentru un euro

0
565
nr-euro

nr-euroVeste buna pentru cei care au imprumuturi in euro! Este a doua zi la rand cand leul se apreciaza, iar cotatiile au ajuns in jurul valorii de 4,3 lei pentru un euro, pe fondul vanzarilor de valuta ale clientilor straini, cat si al unui apetit in crestere

 din partea investitorilor locali, care vad leul prea ieftin, potrivit dealerilor. Moneda noastra este ajutata si de faptul ca FMI discuta eliberarea celei de-a cincea transe din imprumut.
Tendinta de intarire a leului inceputa timid joi a continuat mai puternic vineri, cand leul a castigat aproape 5 bani fata de cursul din ziua anterioara.

Cursul oficial, anuntat de Banca Nationala a Romaniei, a coborat la 4,3048 lei pentru un euro, dupa ce miercuri urcase la un maxim istoric, de 4,3688 lei pentru un euro.

Explicatia sta in faptul ca cei mai multi clienti straini au decis sa vanda euro si sa cumpere lei, ceea ce a condus la intarirea monedei noastre nationale. Pentru multi, care au actionat in panica si au cumparat valuta de teama ca leul va ajunge la 5 lei, aceasta poate fi o lectie care-i va ustura la buzunar.

Primele cotatii ale sesiunii s-au situat la 4,3300 – 4,3330 lei/euro, sub nivelul de joi, de 4,3370 – 4,3380 lei/euro, scrie Mediafax. Cotatiile au coborat treptat, sustinute de vanzarile de valuta din partea strainilor, dar si a localilor, astfel ca paritatea a atins un minim de 4,3140 – 4,3170 lei/euro.

Potrivit dealerilor, sedinta de vineri a board-ului FMI si probabilitatea de a primi urmatoarea transa din imprumut are o influenta pozitiva pentru leul. Consiliul executiv al FMI discuta revizuirea acordului cu Romania, pentru a vira cea de-a cincea transa din imprumut, in valoare de circa 850 milioane de euro. (Sursa: incont.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here