Laurentiu Stelea, MFE: Rata de absorbstie a fondurilor europene a ajuns la 66%

0
923
fonduri-europene

Rata de absorbtie curenta a fondurilor europene a ajuns la 66,06%, la data de 11 aprilie, de la 65,8% in martie, a declarat, luni, secretarul de stat in Ministerul Fondurilor Europene (MFE) Laurentiu Stelea, prezent la conferinta „Rolul bancilor in accesarea fondurilor europene”, anunta Agerpres.

Potrivit acestuia, daca se adauga tranzactiile in desfasurare, se ajunge pana la 80% grad de absorbtie.

Laurentiu Stelea a precizat ca intre autoritatile care implementeaza instrumentele structurale si banci a existat o buna relatie de colaborare, ceea ce a condus la o mai buna cunoastere a tipurilor de proiecte finantate si nevoile de finantare a potentialilor beneficiari.

„Cred ca presiunea va veni din partea programelor care se adreseaza IMM-urilor si cred ca si ‘Dezvoltarea Regionala’, prin Programul Operational Regional este foarte atractiv. Din ce cauza? Sunt exemple de bune practici, sunt comune care arata ca un oras datorita modului in care au gandit si au infaptuit accesarea fondurilor europene”, a afirmat Laurentiu Stelea, intrebat care vor fi domeniile ce vor active in atragerea fondurilor europene.

Reprezentantul MFE a adaugat ca un alt domeniu activ in accesarea fondurilor europene este agricultura.

Conform unui studiu realizat de publicatia BankingNews, cele mai active patru banci pe finantarea proiectelor derulate cu fonduri europene, respectiv BCR, CEC Bank, Banca Transilvania si UniCredit Bank, au acordat pana in prezent credite in valoare de 5 miliarde de euro pentru proiecte dezvoltate cu bani de la Uniunea Europeana, finantarile din ultimul an insumand peste 820 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here