Dragos Pislaru, propunerea lui Ciolos pentru functia de ministru al Muncii

0
1435

Premierul Dacian Ciolos a inaintat, luni, presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de numire in functia de ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a lui Dragos Nicolae Pislaru, informeaza Guvernul.

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice a doamnei Claudia-Ana Costea. De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Dragos-Nicolae Pislaru in functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”, a informat Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura va avea loc luni, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Pislaru a detinut pana in prezent functia de consilier de stat pe probleme economice in Cancelaria premierului. El a ocupat aceasta pozitie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Nascut in 1976, Pislaru este licentiat in economie internationala al ASE Bucuresti si detine o diploma de master in relatii internationale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea si-a dat demisia saptamana trecuta, joi, iar premierul Dacian Ciolos i-a acceptat-o, precizand ca in perioada imediat urmatoare va inainta o propunere presedintelui Klaus Iohannis.

Cu o zi inainte, guvernul anuntase ca a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, „cu sau fara doamna Costea”, declara atunci purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, precizand ca premierul i-a cerut ministrului Muncii lamuriri in legatura cu amenintarile privind demisia, fara a primi un raspuns clar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here