Laborator de ultima generatie pentru Facultatea de Electronica. Lansarea celei de-a doua editii a competitiei „Idei tari”

0
748

Studentii Facultatii de Electronica din Bucuresti au la dispozitie, incepand din acest an scolar, un laborator de ultima generatie echipat de Romtelecom si Huawei Romania. Tot pentru tineri se lanseaza, incepand de astazi, 25 octombrie, editia a doua a concursului national „Idei tari” cu teme din domeniul multimedia.

Ca urmare a parteneriatului cu Facultatea de Electronica, Romtelecom si Huawei Romania au renovat, dotat cu echipamente si modernizat laboratorul de sisteme si retele de telecomunicatii al institutiei de invatamant din Bucuresti. Investitia in acest laborator de ultima generatie se ridica la peste 200.000 euro.
„Romtelecom a investit in acest laborator pentru a oferi tinerilor ingineri si studenti un mediu performant in care sa poata testa si utiliza noile tehnologii. Acest mediu va ajuta tinerii sa isi imbunatateasca abilitatile in domeniul configurarii sistemelor si in detectarea problemelor si rezolvarea acestora, permitandu-le sa se dezvolte cat mai bine. Romtelecom a decis de mai mult timp ca diferenta dintre companii nu este data de tehnologie, ci de oameni. si tocmai de aceea incercam sa gasim cei mai talentati oameni si sa ii promovam,” a declarat Yorgos Ioannidis, Director General Romtelecom.
La randul sau, Jeff Wang, General Manager Huawei Romania, a afirmat ca: „Suntem onorati sa incheiem un parteneriat cu Romtelecom, operator de telefonie lider pe piata romaneasca si cu Universitatea Politehnica din Bucuresti, cea mai mare universitate tehnica din Romania. Consideram ca educatia este elementul cheie pentru dezvoltarea personala si profesionala. in China, Huawei a recrutat zeci de mii de tineri studenti de la universitati de top, pentru a sustine competentele cheie ale companiei – cercetarea si dezvoltarea. Suntem incantati sa impartasim cele mai noi tehnologii ale noastre cu competentele inalte ale Romtelecom si cu standardele educationale de top ale Universitatii Politehnica.”
Decanul Facultatii de Electronica, Teodor Petrescu, considera ca: „Unul dintre obiectivele strategiei de dezvoltare a Facultatii de Electronica il constituie realizarea de cooperari cu companii importante din domeniu pentru pregatirea unor specialisti si pentru realizarea in comun a unor proiecte de cercetare si dezvoltare. in acest context se inscrie si cooperarea traditionala cu una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din Romania, si anume Romtelecom, care a fost reactivata atat prin inaugurarea laboratorului din cadrul facultatii, cat si prin pregatirea in comun a unor programe de master, burse sau practica.”
Declaratii video privind parteneriatul dintre Romtelecom si Facultatea de Electronica sunt disponibile aici.
in plus, Fundatia Romtelecom pentru romani, prin intermediul careia se deruleaza parteneriatul cu Facultatea de Electronica, pune la dispozitia studentilor in anul al treilea si masteranzilor din cadrul acestei facultati cinci burse in valoare totala de 10.000 de euro, carora li se adauga stagii de practica in cadrul Romtelecom.
Masteranzii aceleiasi facultati vor beneficia si de expertiza unui reprezentant Romtelecom in cadrul unei serii de seminarii programate pentru semestrul al doilea al acestui an universitar.
Nu in ultimul rand, studentii Facultatii de Electronica din Bucuresti interesati de activitatea Romtelecom vor putea beneficia de vizite in diferite centre tehnologice ale companiei prin programul „Studentind prin Romtelecom” care va avea loc la inceputul lunii noiembrie. 
Tot astazi, 25 octombrie, se lanseaza editia a doua a competitiei nationale „Idei tari”. Pana pe 30 aprilie 2011 tinerii pana in 35 de ani se pot inscrie in competitie cu solutii multimedia.
Temele propuse pentru concurs se gasesc pe site-ul dedicat, www.ideitari.ro. Lucrarile, care vor putea fi inscrise online pe acelasi site, vor fi punctate in functie de gradul de inovatie, aplicabilitatea ideilor si capacitatea de a aduce solutii, fiind declarata castigatoare echipa sau persoana care a obtinut cele mai multe puncte.
intr-o prima etapa, lucrarile participante in concurs vor fi evaluate de un juriu mixt format din profesionisti Romtelecom si profesori universitari. in a doua etapa, autorii celor mai apreciate 15 lucrari isi vor sustine proiectele in fata aceluiasi juriu, in cadrul unui eveniment dedicat ce va avea loc la Bucuresti.
Cele mai valoroase proiecte vor fi rasplatite cu premii in valoare totala de 10.000 de euro (premiul I – 5000 euro, premiul II – 3000 euro si premiul III – 2000 euro) si practica in cadrul Romtelecom.
Competitia nationala isi propune sa incurajeze performanta, sa rasplateasca pasiunea tinerilor pentru domeniul IT&C si sa stimuleze interesul pentru studiul, cercetarea si inovatia in acest domeniu.
Mai multe detalii si regulamentul oficial sunt disponibile pe site-ul www.ideitari.ro.
Fundatia „Romtelecom pentru romani”, infiintata in anul 2008, isi propune initierea unor proiecte prin care sa sustina cauze sociale care au nevoie de o voce puternica pentru a fi rostite, auzite si solutionate. De asemenea, prin aceasta fundatie, Romtelecom isi doreste sa transmita dorinta sa de implicare sociala unui public cat mai larg, caruia i se adreseaza in primul rand ca unui partener. Fundatia vine ca o extindere naturala a implicarii Romtelecom in bunul mers al societatii romanesti, care s-a concretizat in ultimii ani prin numeroase proiecte sustinute de companie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here