Jurnalul lui Osama ben Laden: Teroristul planuia atentate de Ziua Independentei, Craciun si 11 septembrie

0
524
teroristi-atac

teroristi-atacJurnalul lui Osama ben Laden include informatii despre importanta de a ataca Statele Unite si o lista cu datele importante din calendarul american, respectiv Ziua Independentei, Craciunul sau implinirea a zece ani de la atacurile din 11 septembrie, a declarat un oficial citat de CNN.

Anchetatorii americani cred ca informatii similare sunt continute si in alte documente, a declarat sursa citata. Ideea de a viza trenuri de calatori, asupra careia autoritatile au avertizat saptamana trecuta, a fost aflata din acest jurnal.

Pentru moment insa, afirma oficialul, nu exista informatii despre momentul, data sau locul vreunui atac specific, iar multe dintre aceste insemnari sunt vazute mai degraba ca idei ale lui ben Laden decat ca planuri reale. in acelasi jurnal, Osama ben Laden calculase cati americani ar trebui sa ucida pentru a forta Statele Unite sa se retraga din Orientul Mijlociu, relateaza BBC News Online. Liderul Al-Qaida ar fi conchis ca numai mii de morti, ca in atacurile din 11 septembrie, ar fi fost suficient pentru acest lucru, afirmand ca atacurile mai mici decat cele din 11 septembrie nu au impactul dorit.

El scrie ca si alte orase americane, cum ar fi Los Angeles, ar trebui luate drept tinta, nu numai New York.

Planurile lui ben Laden includ comploturile din Europa de anul trecut cand calatorii si ambasadele au fost in alerta, potrivit unor oficiali americani.

Totodata, precizeaza sursele citate, ben Laden ar fi comunicat cu exteriorul prin mesaje scrise pe stick-uri de memorie, locuinta sa neavand telefon sau acces la Internet. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here