Isarescu: Exista date suficiente pentru revizuirea cresterii economice

0
738
isarescu

isarescuPrognoza privind cresterea economica pentru acest an, de 1,5%, ar trebui diminuata, dupa datele privind evolutia de pana in prezent, in special la nivelul agriculturii, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, precizand ca nu impartaseste prognoza BERD, de 0,8%.

„Exista date suficiente inclusiv situatia din agricultura care justifica o prognoza cel putin partial diminuata in ceea ce priveste cresterea economica (…) Nu am zis ca impartasesc cifra BERD ci ca exista motive pentru revizuirea cresterii”, a spus Isarescu.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a inrautatit prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an de la 1,2% la 0,8%, precum si pentru 2013, avertizand ca situatia externa dificila si criza politica interna ar putea afecta avansul PIB pe termen scurt.

O delegatie a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla in aceste zile la Bucuresti, avand pe ordinea de zi a discutiilor inclusiv revizuirea in jos a prognozei de crestere economica pentru acest an si 2013. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here