Isarescu: Anunturile privind cresterea salariilor din sectorul bugetar in 2011 sunt premature

0
484
isarescu

isarescuAnunturile privind cresterea salariilor din sectorul bugetar in 2011 sunt premature, pentru ca mai intai trebuie realizate angajamentele privind ajustarea numarului de angajati din sectorul public, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

„Cu cat ajustarea din punct de vedere al numarului de bugetari va fi mai severa, cu atat campul de actiune va fi mai mare. Mai intai trebuie sa se faca lucrurile si apoi discutam”, a spus seful bancii centrale.

Premierul Emil Boc a a firmat miercuri ca salariile bugetarilor vor creste anul viitor in medie cu 10% raportat la nivelul diminuat din iulie, dar cu conditia eliminarii celui de-al 13-lea salariu, iar o posibila majorare suplimentara poate fi decisa la finalul restructurarii sectorului public, in functie de rezultatul acestui proces.

Anterior, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat ca fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o crestere salariala medie de peste 10%.

Si ministrul Economiei, Adriean Videanu, a vorbit despre cresterea salariilor, acesta afirmand ca remuneratiile din sistemul bugetar ar putea reveni incepand de anul viitor, in trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%.

Presedintele Traian Basescu a criticat, miercuri, la TVR, faptul ca unii membri ai Guvernului s-au grabit sa anunte, „cand nici nu se terminasera ecourile conferintei de presa” in care FMI a prezentat mesajul de incredere la adresa masurilor de austeritate din Romania, cresteri salariale in 2011.

Salariile din sectorul bugetar au scazut, la 1 iulie, cu 25%, Guvernul vizand asftel reducerea cheltuielilor bugetare, in incercarea de a se incadra in tinta de deficit bugetar de 6,8% convenita cu FMI. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here