Iranul sustine ca a doborat un avion american fara pilot in estul tarii

0
741
rachete_bombe_atac

rachete_bombe_atacIranul a doborat un avion american fara pilot RQ-170 „in estul tarii”, la granita cu Afganistan si Pakistan, a afirmat duminica postul de televiziune iranian de limba araba Al Alam, citand o sursa militara neidentificata.

Al Alam nu a precizat unde a fost doborat avionul, dar a afirmat ca acesta a fost „putin avariat” si ca operatiunea s-a desfasurat „in urma cu cateva ore”.

„Unitatile de razboi electronice si aeriene au reusit sa doboare un avion american fara pilot de tip RQ-170 care a incalcat zonele frontaliere din estul tarii si era putin avariat”, a precizat agentia Fars, citand un oficial american sub acoperirea anonimatului.RQ-170 Sentinel este un avion fara pilot de recunoastere foarte recent, a carui existenta, dezvaluita in 2009 de presa de specialitate, nu a fost recunoscuta decat in 2010 de US Air Force. Potrivit unor site-uri specializate, avioanele de acest tip sunt mobilizate in Afganistan, in special pentru a obtine informatii despre Iran si Pakistan. Teheranul a anuntat de mai mute ori in ultimii ani ca a doborat avioane americane fara pilot, folosite de fortele americane in Golful Persic sau in tarile vecine Iranului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here