Ioana Maria Vlas a fost eliberata

0
665

Fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a fost eliberata, miercuri, din Penitenciarul Targsor, unde era incarcerata, dupa ce Tribunalul Prahova a respins recursul procurorilor Parchetului Judecatoriei Ploiesti, care cerusera mentinerea starii de arest. Ioana Maria Vlas a parasit arestul, miercuri seara, in jurul orei 19.30, potrivit MEDIAFAX.

 

Tribunalul Prahova a respins, miercuri, recursul inaintat de Parchetul Judecatoriei Ploiesti si a mentinut decizia Judecatoriei Ploiesti privind eliberarea Ioanei Maria Vlas.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Prahova, judecatorul Madalina Graure, Vlas nu a fost prezenta in sala in momentul pronuntarii sentintei.

Sentinta pronuntata de Tribunalul Prahova este definitiva.

Ioana Maria Vlas mai avea de executat peste o mie de zile de inchisoare.

In 29 septembrie, Judecatoria Ploiesti a admis contestatia depusa de Ioana Maria Vlas impotriva deciziei Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Targsor, intrunita in 14 septembrie, comisie care decisese sa amane cu doua luni eliberarea conditionata a lui Vlas, titreaza Mediafax.

Astfel, instanta a dispus punerea in libertate conditionata a Ioanei Maria Vlas, insa decizia a fost atacata de catre procurori.

Comisia de liberari conditionate de la Penitenciarul Targsor a luat in discutie, in 14 septembrie, cazul Ioanei Mariei Vlas, decizand atunci ca Vlas sa ramana in arest, iar cererea acesteia sa fie discutata din nou peste doua luni.

in 4 iunie, cererea de liberare conditionata a Ioanei Maria Vlas, fost administrator al SOV Invest, condamnata la zece ani de inchisoare in dosarele FNI si FNA, a fost respinsa de Judecatoria Ploiesti ca neintemeiata.

Prima data s-a discutat in luna mai despre posibilitatea liberarii conditionate inainte de termen si s-a facut din oficiu in cadrul comisiei de la nivelul Penitenciarului Targsor.

Potrivit legii, detinutii cu varste de peste 55 de ani si care au de executat pedepse mai mici sau egale cu zece ani pot beneficia de liberare conditionata inainte de expirarea termenului pedepsei, daca au efectuat o treime din pedeapsa, Ioana Maria Vlas indeplinind aceste conditii.

in 20 aprilie, instanta Tribunalului Prahova a contopit cele doua pedepse primite in dosarele FNI si FNA, de zece, respectiv, opt ani de detentie. in urma admiterii acestei cereri, Ioana Maria Vlas urmeaza sa efectueze zece ani de detentie, din care se scad perioadele de arest preventiv si de detentie care au fost deja efectuate, intre 28 martie 2003 si 7 aprilie 2008, precum si perioada de detentie, care a inceput la data de 4 iunie 2009.

Adusa, miercuri, la Tribunalul Prahova, unde s-a judecat recursul procurorilor la decizia de eliberare conditionata data de o instanta a Judecatoriei Ploiesti, Ioana Maria Vlas a solicitat magistratilor prahoveni sa fie tratata in mod „egal”, „ca orice alta persoana privata de libertate”.

Vlas nu a dat niciun raspuns la intrebarile ziaristilor care au asteptat pe holurile Tribunalului Prahova.

in fata instantei de judecata, fostul administrator al SOV Invest a afirmat ca ceea ce „o socheaza” este sintagma „monitorizare necesara”.

Aceasta a solicitat judecatorilor sa fie „atat de intelegatori” incat sa o trateze „ca pe orice alta persoana privata de libertate”.

„Va rog frumos, un tratament egal”, le-a solicitat Vlas judecatorilor de la Tribunalul Prahova, mentionand ca un alt complet tot de la Tribunalul Prahova a dispus in urma cu cinci luni reducerea de la sase la patru luni a termenului stabilit de comisia de eliberare conditionata din cadrul Penitenciarului Targsor pentru rediscutarea cererii de eliberare depusa de Vlas.(Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here