Investitii in rezidential: inchiriere sau revanzare?

0
920
investments-investitie

investments-investitieClientii care investesc in achizitia unei locuinte cu scopul de a o inchiria ulterior trebuie sa aiba ca principale criterii de selectie preturile chiriei din zona si costul intretinerii, in timp ce persoanele care vor sa faca astfel de investitii in vederea revanzarii cu un anumit profit trebuie sa tina cont in primul rand de pretul pe care trebuie sa-l plateasca.

Pe langa costul intretinerii si pretul chiriei din zona, clientii care achizitioneaza o locuinta pentru a o inchiria trebuie sa fie atenti si la vecinatatea locuintei, gradul de ocupare al imobilului, apropierea de centrul Capitalei. Pe de alta parte, pentru investitorii care vor sa revanda, gradul de dezvoltare si ocupare al zonei, valoarea imobiliara din zona, finisajele, calitatea constructiei, elemente de care depinde potentialul de revanzare, sunt punctele cheie pentru alegerea investitiei.
Astfel, clientii care achizitioneaza o locuinta pentru a o inchiria se vor ghida dupa nevoile potentialilor chiriasi, iar cei care cumpara o locuinta pentru a o revinde vor tine cont de conditiile si cerintele pietei, de factorii care cresc pretul unei locuinte si reduc timpul de revanzare al acesteia.
“O persoana interesata sa investeasca in imobiliare trebuie sa se gandeasca inainte de a face aceasta achizitie in primul rand la scopul investitiei sale, apoi, in functie de acesta, la toate criteriile, astfel incat, sa indeplinineasca cerintele publicului caruia se adreseaza si automat ca aceasta investitie sa fie una profitabila.
Am observat o revenire a interesului micilor investitori: persoane fizice care achizitioneaza cu scop de investitie 1 pana la 5 apartamente. Acesta este un semnal pozitiv, caci preturile sunt cu mult mai scazute fata de anii trecuti, posibilitati de finantare sunt, la capitolul creditare mai sunt ceva probleme, insa economia da semne de revenire. Cat tine de recuperarea banilor si obtinerea unui profit prin revanzare sau inchiriere in urma achizitiei de locuinte noi, castigul este un lucru cert. Este doar o chestiune de timp pana vom asista la o crestere a valorii proprietatilor rezidentiale dictata de schimbarea raportului dintre cerere si oferta, moment in care cei ce detin o locuinta noua vor fi avantajati pentru ca o pot evalua la un pret mult mai mare ” (Nimrod Zvik, Managing Partner Be Igloo)
infiintata in 2009 in vederea revanzarii locuintelor achizitionate de fondul de investitii norvegian Romania Invest, Be Igloo este cel mai mare vanzator de apartamente noi din Bucuresti. Din martie 2011 este o organizatie independenta cu servicii integrate de PR, marketing si vanzari.
Din portofoliul Be Igloo fac parte ansamblurile rezidentiale Optima si Armonia din Titan, Ten Blocks si West Park din Militari, My Dream Pipera, Primavera ”Parcul cu salcami” Ploiesti, Green City,Evocasa Selecta, Viva Brasov si Green Hills Piatra Neamt.

tabel-be-igloo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here