Romania in top la premiile EPSA 2011

0
498

„Evalueaza-te si invata de la cei mai buni”
Agentia Nationala a Functionarilor Publici informeaza ca Institutul European de Administratie Publica, Maastricht (EIPA) a incheiat inscrierile pentru cea de-a treia editie a Premiului European pentru Sectorul Public (EPSA 2011).

Astfel, in competitie s-au inscris 274 aplicatii eligibile din 32 de tari si institutii europene. Este important de mentionat ca Romania se claseaza pe locul II in ceea ce priveste numarul aplicatiilor inscrise, cu un numar de 30 proiecte, distribuite pe ariile tematice ale competitiei europene astfel:

Furnizarea eficienta a serviciilor publice intr-un climat economic nefavorabil – 9 aplicatii;
Deschiderea sectorului public prin atragerea cetatenilor la actul de guvernare – 15 aplicatii;
Going Green: Solutii concrete din sectorul public pentru protejarea mediului – 6 aplicatii.
Urmatoarea faza a competitiei va fi cea de evaluare a aplicatiilor, alcatuirea listei scurte, urmand ca, la inceputul lunii septembrie, un juriu international format din personalitati de top sa ia decizia finala privind nominalizatii si castigatorii pentru fiecare sectiune tematica.
Agentia Nationala a Functionarilor Publici a sprijinit initiativa de succes a EIPA, implicandu-se in promovarea demersului european EPSA 2011 prin diseminarea informatiilor in randul administratiei publice centrale si locale, cat si prin organizarea unui eveniment de popularizare a competitiei.
„Apreciem numarul mare de aplicatii depuse de institutiile si autoritatile publice de la nivel local si central, locul II relevand interesul administratiei romanesti de a-si face cunoscute rezultatele remarcabile si pe plan international. Numarul mare de aplicatii depuse si la aceasta editie a competitiei sporeste sansele Romaniei de a fi printre nominalizati, acest fapt venind ca o incurajare pentru intreg sectorul public de a-si promova exemplele de succes”, a precizat domnul Andras SZAKAL, presedintele ANFP.

Directia Comunicare si Relatii Internationale
comunicare@anfp.gov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here