Ce incearca SUA sa transmita prin publicarea inregistrarilor lui ben Laden

0
711
obama-executare-osama

obama-executare-osamaAdministratia Barack Obama incearca sa le transmita un mesaj teroristilor, precum si lumii intregi, prin publicarea a cinci inregistrari video confiscate din casa in care un comando american l-a ucis pe Osama ben Laden, in Pakistan, comenteaza CBS News.

Prezentand doar cinci inregistrari video, administratia americana transmite mai multe mesaje, demonstrand ca ben Laden a fost ucis si ca trupele americane au reusit sa intre in complexul sau rezidential.

In plus, oficialii americani vor sa submineze imaginea si mitul lui ben Laden ca lider ascetic misterios. Ei vor sa arate lumii intregi ca Osama ben Laden era un om ingamfat, preocupat de imaginea si supravietuirea sa.

Mesajul adresat teroristilor este ca aceste informatii sunt doar o parte din cele detinute si ca ei vor fi urmariti. Informatiile obtinute in urma raidului asupra complexului lui ben Laden sunt valoroase cantitativ si calitativ. Ele arata ca ben Laden a fost implicat in activitatea al-Qaida pana in ultima zi si ofera indicii despre identitatile liderilor retelei, numere de telefon si adrese, precum si despre modul de functionare a organizatiei teroriste.

Astfel, opinia publica se poate astepta sa vada o serie de operatiuni antiteroriste in perioada urmatoare, datorita datelor obtinute, conchide CBS News. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here