Interesul pentru aur si argint ramane ridicat

0
745

Aurul a ramas in ultimele saptamani in apropierea maximului istoric inregistrat de 1386.70 dolari/uncie, evitand pana in prezent o corectie puternica. Decizia Federal Reserve din aceasta saptamana, programata pentru miercuri la 21.15 ora Romaniei mentine investitorii in expectativa. «Incertitudinea privind impactul deciziei Fed mentine

 traderii in alerta. In cazul unor masuri puternice de stimulare a economiei, temerile unor cresteri ale inflatiei pe termen mediu si lung vor fi accentuate. Dolarul american ar putea avea de suferit in continuare, in timp ce materiile prime si metalele pretioase s-ar bucura de interesul sporit al cumparatorilor. » a precizat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers, cea mai mare casa de brokeraj din Europa Centrala si de Est. In cazul unor presiuni inflationiste percepute a fi importante, investitorii cauta refugiu in active fizice, aurul si argintul fiind intre optiunile preferate.
« Facilitatea investitei in metale pretioase se datoreaza multitudinii de optiuni de plasament care nu implica in mod necesar detinerea fizica a activelor » a adaugat directorul X-Trade Brokers Romania. Interesul a sporit considerabil pentru argint in ultimele luni.
 «Daca de la inceputul anului aurul a castigat 24%, argintul s-a apreciat in acelasi interval cu 46,6%. Cu toate acestea aurul este in apropierea maximelor istorice, definite recent, in timp ce argintul este sensibil sub nivelurile atinse acum 30 de ani.» precizeaza Victor Safta. Investitia in argint este mai accesibila, pretul unei uncii fiind de aproximativ 50 de ori mai mic decat cel al unei uncii de aur.
Trendul ascendent a fost puternic in cazul metalelor pretioase, investitorii fiind atenti la semnalele privind economia globala si deciziile bancilor centrale importante. « Este nevoie de o decizie puternica din partea Fed pentru a alimenta in continuare ascensiunea. Orice slabiciune ar putea conduce la corectii importante pentru aur si argint. » adauga Victor Safta.

 

****

Despre X- Trade Brokers DM SA
X- Trade Brokers DM SA este o casa de brokeraj infiintata in Polonia, in anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizata si monitorizata de institutiile locale care reglementeaza pietele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.
X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.
X- Trade Brokers actioneaza ca intermediar pe Bursa din Varsovia si ca formator de piata de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenta (CFD-uri) si Optiuni- avand ca activ suport instrumente tranzactionate pe toate continentele pe pietele valutare (forex), monetare, de marfuri si, respectiv, de capital (actiuni si indici bursieri).
X-Trade Brokers tranzactioneaza instrumente derivate pe piata extrabursiera, decontarile tranzactiilor efectuandu-se direct intre participantii la piata (institutii financiare, banci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice).
XTB detine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie si nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicatiilor si nici pentru deschiderea / inchiderea pozitiilor. Clientii au acces permanent  la conturile de investitii.
La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienti care tranzactioneaza lunar un volum ce depaseste 25 miliarde Euro (in marja).
Pe piata din Romania, X- Trade Brokers s-a lansat oficial in februarie 2009 si este autorizatǎ de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 6000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii. Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja). 
Pentru mai multe informatii vǎ invitǎm sǎ vizitati www.xtb.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here