CCIB a premiat strategia, viziunea, consecventa, pasiunea si munca in echipa

0
531
ccib_premii

ccib_premii„Performantele celor aflati in top la aceasta editie sunt cu atat mai meritorii cu cat au fost rasplatite rezultatele obtinute in 2009, an marcat de mutatii semnificative in ceea ce priveste cererea si oferta, de cresterea unor economii si declinul altora”, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu,

 presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in deschiderea editiei a XVII-a a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti. Manifestarea, care a avut loc miercuri, 3 noiembrie 2010, a devenit traditionala pentru mediul de afaceri bucurestean si a avut ca obiectiv evidentierea celor mai performanti operatori economici ce isi au sediul social pe raza municipiului Bucuresti.
incepand cu acest an, Colegiul de Conducere al CCIB a hotarat sa decerneze unor personalitati din afara sistemului cameral, pentru contributii deosebite la consolidarea Camerei bucurestene, Trofeul HERMES. Anul acesta, trofeul a revenit domnului Kelemen Hunor, ministrul culturii si patrimoniului national, ca simbol al recunoasterii deschiderii pe care acesta a dovedit-o fata de Camera bucuresteana si fata de proiectele pe care aceasta le dezvolta in sprijinul comunitatii de afaceri. „Acest premiu a fost o surpriza pentru mine. Sunt onorat si placut impresionat. Nu am fost pregatit pentru un astfel de premiu din partea mediului de afaceri, asa ca emotia a fost pe masura”, a declarat ministrul culturii si patrimoniului national, subliind importanta apropierii mediului economic de cel academic si cultural si apreciind implicarea Camerei bucurestene in proiecte de acest fel.
La eveniment au participat, alaturi de oameni de afaceri de succes, personalitati marcante ale lumii universitare si stiintifice, oficialitati de la nivelul administratiei publice si organizatiilor neguvernamentale. Printre personalitatile care au onorat invitatia Camerei bucurestene s-au aflat acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, prof. univ. dr. Ion Stancu, prorector al Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, prof. dr. ing. Mihai Mihaita, presedintele Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR), Mihai Ionescu, secretar general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), precum si primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.
Potrivit presedintelui Camerei bucurestene, Sorin Dimitriu, „se premiaza in cadrul acestei ceremonii rezultatele obtinute de firmele ai caror manageri au dovedit ca au viziune si pentru care notiuni precum cea de management al riscului au iesit demult din sfera teoreticului. Aceste calitati caracterizeaza in mare masura omul de afaceri bucurestean, datele statistice confirmand aceasta afirmatie – rata somajului in Capitala era, la nivelul lunii septembrie a.c., de doar 2,9%, comparativ cu rata somajului la nivel national, care se cifra, in aceeasi perioada, la 7,35%.”
Din cele 136.484 de firme bucurestene care au depus bilantul aferent anului 2009, 30.266 (adica 22,2% din total) au indeplinit cumulativ criteriile stabilite in metodologia de realizare a Topului Firmelor din Municipiul Bucuresti. Numarul firmelor aflate in top a crescut usor in anul 2009, fata de cele prezente in 2008. Astfel, Camera bucuresteana premiaza – acum, la 20 de ani de la renasterea sistemului cameral romanesc – 1.683 de firme (fata de 1.663 anul trecut), in cadrul unor grupe de activitati structurate pe sase domenii – cercetare-dezvoltare si high-tech; industrie; constructii; servicii; comert, turism; agricultura, pescuit, piscicultura – in cadrul fiecarei grupe de activitati companiile fiind premiate pe cinci clase de marime: intreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microintreprinderi.

in realizarea clasamentului, Comisia de validare a luat in calcul indicatori atat de natura cantitativa – cifra de afaceri neta, profitul din exploatare – cat si, mai ales, de natura calitativa – rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat.
CCIB a premiat, pentru al treilea an consecutiv, companiile bucurestene preocupate de calitatea mediului si care utilizeaza tehnologii nepoluante. De asemenea, capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucuresteni a fost rasplatita si ea, pentru al zecelea an consecutiv, cu Trofeul creativitatii decernat in baza datelor furnizate de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).
Conform metodologiei multicriteriale utilizate pentru clasificarea firmelor in Topul Bucuresti, au fost premiate, in cadrul aceleiasi ceremonii, cele mai perfomante companii din sectoarele Capitalei. Astfel, au fost evidentiate 1.145 de firme din sectorul 1, 975 de societati din sectorul 3, 845 din sectorul 4, 806 din sectorul 5 si 942 de firme din sectorul 6.

Sponsor oficial: SC Apulum 94 SRL
Sponsor: Media Image
Parteneri media: Radio Romania Actualitati, Bucuresti fm, Romania libera, Bursa, Curierul national, Puterea, Economistul, Agentia Nationala de Presa Agerpres, Together for Your Business, Bursa constructiilor, Business Press, Ziua Cargo, Business Point, Business Adviser, Mesagerul energetic, Media Bloc, Spin Media, Tribuna economica, Afacerea.

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here