Intalnirea dintre Basescu si delegatia FMI, programata pentru astazi, a fost amanata pentru sambata

0
422
fmi-sigla

fmi-siglaIntalnirea dintre presedintele Traian Basescu si delegatia FMI, programata initial pentru vineri, la ora 15:00, a fost amanata pentru sambata, cand concluziile evaluarii vor fi aproape definitivate, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale. Reprezentantii FMI vor sustine luni, 9 mai, o conferinta de presa pentru a prezenta concluziei primei evaluari din noul acord.

Noul acord de tip preventiv, incheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI. Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.

Romania a semnat in primavara anului 2009 un acord stand-by cu FMI, care a facut parte dintr-un pachet de asistenta financiara de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul, UE, Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale, intelegere incheiata in luna martie. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here