Canicula in iunie si iulie. Vezi prognoza meteo pentru urmatoarele luni

0
622
soare-vreme-caldura

soare-vreme-calduraAdministratia Nationala de Meteorologie a dat publicitatii informatiile pe care le-a primit de la Centrul European pentru Prognoza Vremii. Aceste date vizeaza prognoza meteo pe termen mediu, in perioada mai-iulie 2011.

Conform stirileprotv.ro, temperaturile medii ale lunii mai vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in majoritatea zonelor tarii. Pe de alta parte, in anumite regiuni (in nord-vestul, sud-vestul si local in sudul teritoriului) valorile termice se pot situa sub mediile multianuale. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a tarii, iar local, in centrul, sudul si vestul teritoriului, ploile pot fi peste mediile multianuale lunare.

In iunie va fi foarte cald si secetos. ANM avertizeaza ca „temperaturile medii se vor situa peste valorile normale in vestul si sud-estul tarii”, sub mediile multianuale in sud-vest, centru si nord-vest si in limite apropiate de normele climatologice in restul teritoriului. Cantitatile de precipitatii „vor inregistra valori sub normele climatologice in majoritatea regiunilor”, exceptand centrul si sud-vestul tarii, unde acestea vor fi apropiate de mediile multianuale lunare.

In iulie, va fi la fel de cald sau chiar mai rau decat in iunie. „Regimul termic al aerului se va situa in limite apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand areale din estul, sud-estul si vestul tarii, unde valorile termice pot fi peste normele climatologice”. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in vestul, centrul si nordul tarii, iar in estul, sud-estul si local in sudul tarii, acestea vor inregistra valori sub mediile multianuale lunare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here