Inspectoratul de Stat in Constructii trece din coordonarea lui Boc in subordinea Elenei Udrea

0
633
udrea_si_boc

udrea_si_bocInspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a fost trecut din coordonarea premierului Emil Boc in subordinea Ministerului Dezvoltarii si Turismului, condus de Elena Udrea, potrivit unei Ordonante de Urgenta aprobate de Guvern.

 Decizia a fost luata, potrivit actului normativ, pentru ca Ministerului Dezvoltarii si Turismului nu dispune de structuri proprii in teritoriu „pentru asigurarea activitatii de monitorizare, control si evaluare”, sau de colectare a informatiilor din piata constructiilor.
Dezvoltarea unei structuri proprii nu este oportuna, in contextul in care trebuie luate masuri de reducere a personalului bugetar ?i a cheltuielilor publice, se arata in document.

Un alt argument este cel potrivit caruia intre concluziile actelor de control ale ISC si politicile si strategiile din domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului, elaborate de MDRT, pot aparea discordante, noteaza NewsIn.

In prezent, ISC se afla in subordinea Guvernului si este coordonat de premier, printr-un consilier de stat. Finantarea se face prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. ISC va fi finantat prin bugetul MDRT, in urma promovarii acestui act normativ. (Sursa: impedia.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here