Piata chiriilor evolueaza lent, dar exista cerere

0
859
chirii

chiriiDesi activitatea de pe piata rezidentiala este in continuare incetinita de criza, segmentul chiriilor continua sa functioneze mai bine decat cel al vanzarilor, iar vara de obicei reprezinta o oportunitate buna de mutare, dar si de orientare a viitorilor studenti pentru identificarea de locuinte, cat mai avantajoase, in conditiile in care chiriile au scazut cu circa 50% fata de anul 2008.

Oferta de pe piata chiriilor tinde sa creasca si unii proprietari profita de vara pentru a renova locuintele detinute, in speranta ca vor reusi sa le inchirieze mai repede si cu preturi bune. Acestia ii asteapta atat pe cei care incearca sa se mute, dar si pe viitori studenti care vor aparea la sfirsitul verii.
„Cererea pentru chirii exista si multe agentii din asta supravietuiesc. Bineinteles ca nu se pune problema cresterii chiriilor dar unii proprietari, care au realizat tendinta pietei si ofera confort si bun simt, pot obtine ceea ce cer. in zona in care activam noi, chiriile sunt de circa 200 euro lunar pentru o garsoniera si 280-350 euro lunar pentru un apartament cu doua camere”, a declarat Catalin Apetri, managing partner al agentiei Coldwell Banker Bd.Timisoara.
Reprezentantul Coldwel Banker crede ca situatia s-ar putea inrautati pe piata chiriilor, daca proprietarii nu sunt dispusi sa coboare preturile pana la un nivel pe care veniturile actuale din Romania sa-l suporte.
„Exista riscul ca multe locuinte sa ramana fara chiriasi si cum nici vanzarea nu e o optiune, singura varianta va ramane scaderea chiriilor, care va fi cu atat mai mare cu cat mai rigizi sunt proprietarii”, explica Catalin Apetri.
Agentia Coldwell Banker Bd Timisoara este cea mai noua din lantul Coldwell din Romania si a intrat pe piata in urma cu aproximativ o luna. (Sursa: imopedia.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here