InfoNatura2000 ia Romania la pas

0
690

Astazi, 17.11.2011, se lanseaza InfoNatura2000 “Campanie nationala de conttientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania”. Adresandu-se in special autoritatilor publice dar ti publicului larg, proiectul va realiza produse de informare complexe (website, cataloage, albume foto ti filme documentare),

va organiza sesiuni de instruire, seminarii ti o conferinta nationala de informare ti conttientizare a publicului ti va reactualiza  strategia nationala de conttientizare a publicului cu privire la reteaua europeana Natura 2000 in Romania.

„Vom lua Romania la pas, ii vom ajuta pe oameni sa inteleaga de ce Reteaua Natura 2000 a fost un program vizionar atunci cand a fost lansat ti de ce este in avantajul nostru sa-l sprijinim in continuare. Capitalul natural este fundamentul pe care dorim sa se realizeze un nou model de dezvoltare socio-economica sustenabila, iar conservarea biodiversitatii inca nu se afla in topul prioritatilor de pe agenda publica din Romania. Dorim ca prin acest proiect sa schimbam perceptia negativa pe care o au oamenii despre efectele masurilor de conservare a biodiversitatii ti sa  aratam ca Reteaua Natura 2000 poate constitui unul dintre putinele elemente concrete pentru un viitor mai bun.” a declarat Radu Vadineanu, manager de  proiect.
in prezent se desfatoara filmarile pentru serialul documentar Natura 2000, a fost lansata o sectiune web de informare asupra siturilor http://natura2000.mmediu.ro ti a inceput pregatirea materialelor necesare pentru sesiunile de instruire ti evenimentele de conttientizare programate pentru anul viitor. Descrierea activitatilor proiectului se afla in materialul atasat: Prezentare proiect InfoNatura2000.
“Campania nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania”– SMIS-CSNR 17609 este derulata de catre Fundatia Centrul National pentru Dezvoltare Durabila in parteneriat cu Ministerul Mediului ti Padurilor – Directia Biodiversitatii. Proiectul este co-finantat de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa prioritara 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii”. Bugetul total este de 14.036.402 lei, din care: 11.543.466 lei (finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat) ti 2.492.936 lei contributia beneficiarului.

Durata proiectului este de 27 de luni, intre 14 decembrie 2010 – 14 martie 2013. Decalajul inregistrat de lansare a fost datorat unei contestatii in cursul procedurii de atribuire, insa toate intarzierile au fost recuperate ti activitatile se afla in grafic.

Persoana de contact: Roxana Mazilu – Coordonator Relatii Publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here