Atentatul esuat asupra lui Obama, confirmat. Cel care a tras in Casa Alba a fost arestat

0
808
casa-alba

casa-albaBarbatul arestat miercuri in Pennsylvania in legatura cu incidentul de la Casa Alba, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, ar fi avut o obsesie pentru presedintele american Barack Obama, pe care l-ar fi comparat cu Anticristul.

Prima audiere a lui Ortega va avea loc joi dupa amiaza intr-un tribunal din Pittsburgh, potrivit personalului judecatorului Cynthia Reed Eddy, informeaza CBS News, in pagina electronica. Procurorii au declarat ca ar putea sa il acuze pe acesta de tentativa de crima, chiar daca incidentul nu a reprezentat o amenintare pentru presedinte.

Potrivit unor surse citate de CBS News, Ortega-Hernandez nu era in vizorul Secret Service inainte de incidentul de vineri. Dar anchetatorii cred ca acesta ar fi vizat Casa Alba pentru ca il uraste pe presedintele Obama. Omul de afaceri Monte McCall a declarat ca Ortega-Hernandez l-a comparat pe presedinte cu „Anticristul” atunci cand s-au intalnit recent.
„Parea foarte sincer in ceea ce credea dar parea mai degraba bolnav”, a declarat McCall.

Autoritatile investigheaza starea de sanatate psihica a acestuia si sustin ca au indicii ca barbatul crede ca atacul asupra Casei Albe face parte dintr-o misiune personala incredintata lui de Dumnezeu, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Exista de asemenea indicii ca tanarul a devenit obsedat de Obama si Casa Alba, potrivit altor doi oficiali care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului deoarece ancheta este in desfasurare.

Ortega este din Idaho Falls, statul Idaho, si a fost dat disparut la 31 octombrie de catre familia sa. Vineri dimineata, el a fost oprit de politie intr-o suburbie a Washingtonului dupa ce ofiterii au fost chemati in legatura cu o persoana suspecta. Politia i-a facut poze dar nu avea niciun motiv sa il aresteze, a declarat locotenentul Joe Kantor.

Ortega, in varsta de 21 de ani, are un istoric de arestari in trei state dar nu a avut legatura cu nicio organizatie radicala, potrivit politiei. El a fost arestat miercuri dupa-amiaza la un hotel din apropiere de Indiana, Pennsylvania, la nord-vest de Washington, a precizat Secret Service. Ulterior, Ortega a fost preluat de politia din Pennsylvania.

Acesta nu este primul incident care vizeaza Casa Alba. Astfel in septembrie 1994, un barbat din Maryland, tulburat dupa intrerupere a unei relatii amoroase, a furat un avion de mici dimensiuni si s-a prabusit in apropiere de un zid al aripii de vest a Casei Albe.

La aproximativ sapte saptamani de la acest incident, un barbat din Colorado furios pe presedintele Bill Clinton a scos o arma de sub haina si a tras 20-30 de rafale asupra fatadei Casei Albe. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here