Inchiderea teraselor la ora 22.00 va falimenta Centrul Istoric din Bucuresti

0
913
agathon2

Inchiderea teraselor la ora 22.00 va falimenta Centrul Istoric din Bucuresti, singurul obiectiv important al turismului de divertisment din Capitala. Propunerea reprezinta o intoarcere la comunism cand restaurantele se inchideau exact la 22.00 pentru ca dusmanii poporului sa nu comploteze impotriva regimului. Turistii, fie romani, fie straini, nu sunt dusmanii Bucurestiului si ar trebui incurajati sa vina, sa stea si sa cheltuie cat mai mult in Centrul Istoric, nu sa fie izgoniti pentru ca s-a inchis programul.

Abia a reusit Centrul Istoric sa devina un nume de referinta in turismul romanesc si chiar sa atraga turisti straini, ca imediat s-a gasit o modalitate de a bloca activitatea de aici si de a readuce cenusiul si banalul intr-o zona care atragea tocmai prin atmosfera de veselie a noptilor tarzii care creeaza impresia ca in acest loc nu se doarme niciodata. Ne vom intoarce la Bucurestiul pustiu si intunecat in care nimeni nu va dori sa iasa din casa dupa ora 22.00 pentru ca nu are unde se duce. si in care turistii nu vor mai veni pentru ca marea atractie a Centrului Istoric va deveni ceva aidoma celebrului bar de zi de odinioara.

Incasarile din Centrul Istoric, de circa 150 de milioane de euro anual, se vor reduce la un sfert daca aceasta propunere de inchidere a teraselor va fi aprobata, iar multe dintre planurile de dezvoltare si de renovare din zona vor fi anulate. Chiriile imense nu vor mai putea fi acoperite doar din activitatea de zi, asa incat multe dintre locatii se vor inchide. Asa arata viitorul Centrului Istoric in perspectiva inchiderii teraselor si a limitarii lor, un proiect din care va pierde toata lumea pentru ca sa nu castige nimeni nimic. isi imagineaza cineva cum ar fi reactionat spaniolii care au cantat toata noaptea in Centrul Istoric cu ocazia Finalei Europa League din luna mai a anului trecut daca chelnerii i-ar fi trimis la culcare de cu seara pe motiv de inchidere a teraselor?

Ar fi intelept, de aceea, sa se renunte la acest proiect de falimentare a Centrului Istoric si la adoptarea unei atitudini de incurajare a turismului de divertisment din aceasta zona care si-a dovedit deja viabilitatea nu doar pentru turistii romani, ci si pentru cei straini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here