Marea Britanie nu va oferi ajutoare imigrantilor care nu isi gasesc de lucru in sase luni

0
800

David Cameron scrie luni, intr-un articol publicat in The Sun, ca „s-au spus multe despre bulgari si romani ce vor veni anul viitor” in Marea Britanie, inainte de a sustine un discurs in care va anunta, intre altele, ca imigrantii vor pierde ajutoarele sociale daca nu isi gasesc de lucru dupa sase luni.

Premierul britanic scrie in acest articol, publicat in editia online de luni a tabloidului The Sun, ca masurile vizeaza ca „oricine vine aici sa plateasca si sa ofere ceva inapoi”. El apreciaza ca Marea Britanie este perceputa ca avand o „abordare blanda” in acest sens, din cauza laburistilor. In prezent, nu exista nicio limita cu privire la perioada in care imigrantii din UE pot solicita ajutor de somaj in timp ce cauta un loc de munca, anunta Mediafax.

„S-au spus multe despre bulgari si romani ce vor veni anul viitor” in Marea Britanie, scrie Cameron. „Noi beneficiem de pe urma aderarii unor noi tari la UE: ei vor cumpara mai multe lucruri de la noi si vor fi create noi locuri de munca. Dar, ca Guvern, trebuie sa ne asiguram ca oamenii vin aici din motivele corecte”, subliniaza premierul.

Restrictiile impuse bulgarilor si romanilor in Marea Britanie urmeaza sa fie anulate anul viitor, context in care Guvernul estimeaza ca vor imigra aproximativ 13.000 de persoane, potrivit BBC. Cele doua tari au aderat la UE in 2007, insa au fost supuse unor „aranjamente tranzitorii” care nu permit accesul cetatenilor lor pe piata britanica a muncii.

Cameron anunta in acest articol introducerea unor schimbari in domeniul sanatatii. „in prezent, migrantii din UE pot primi tratament gratuit prin NHS (Sistemul National britanic de Sanatate). Potrivit planurilor noastre, daca ne utilizezi spitalele, dar nu ne platesti taxe, vom merge sa incasam costurile in tara ta de origine”, scrie el.

Alte detalii despre discursul de luni al premierului britanic au fost publicate duminica, inclusiv despre impunerea unor restrictii imigrantilor care doresc locuinte sociale. Ei nu vor fi introdusi pe listele de asteptare ale consiliilor din Anglia pentru o perioada de cel putin doi ani, in functie de introducerea unor criterii de rezidenta de catre consiliile locale. Autoritatile locale pot introduce, deja, asemenea criterii, insa multe dintre ele nu o fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here